Çarşamba, Mart 22, 2006

Cevizli Un Helvası

Henüz ilkokuldayken, mutfağa giripte ilk yaptığım yemek un helvasıydı. Çok sevdiğim ve yapımı bana göre kolay olduğu için sık sık un helvası yapıyordum. Sürekli yapmam nedeniyle helva konusunda oldukça deneyimliyim diyebilirim.

Malzemeler;


3 kaşık margarin
3 kaşık sıvıyağ
5-6 kaşık un
1,5 çay bardağı ceviz
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su

Yapılışı;

1. Şerbet için, toz şeker ve suyu koyu kıvama gelinceye kadar kaynatalım.

2. Margarin ve sıvıyağı tavaya koyarak üzerine unu ekleyelim. Öncelikle 5 kaşık un ekleyelim eğer az gelirse kalan unuda ekleriz.

3. Un ve yağ iyice karışacak, çok yağlı veya çok kuru olmayacak. Un ve yağ birbirini hamur gibi tutacak şekilde tavada rengi dönene kadar sürekli karıştırılarak kavrulacak.

4. Un kavrulduktan sonra içine, iri kıyılmış ceviz parçalarını ekleyelim. Şerbeti eklemeden önce, unun biraz ılınması gerekiyor.

5. Un karışımının ilk sıcaklığı geçince, şerbeti azar azar ekleyerek karıştıralım. Hepsini birden eklersek, çok sulu olur ve toparlanmaz.

6. Şerbeti ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra, koyu bir bulamaç olunca kaşıkla şekil vererek, servis tabağına dizelim. Üzerini kıyılmış ceviz ile süsleyebiliriz.

Etiketler:

3 Comments:

Anonymous Adsız said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » » »

22 Şubat, 2007 19:51  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 18:02  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:31  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home