Çarşamba, Mart 22, 2006

Cevizli Un Helvası

Henüz ilkokuldayken, mutfağa giripte ilk yaptığım yemek un helvasıydı. Çok sevdiğim ve yapımı bana göre kolay olduğu için sık sık un helvası yapıyordum. Sürekli yapmam nedeniyle helva konusunda oldukça deneyimliyim diyebilirim.

Malzemeler;


3 kaşık margarin
3 kaşık sıvıyağ
5-6 kaşık un
1,5 çay bardağı ceviz
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı su

Yapılışı;

1. Şerbet için, toz şeker ve suyu koyu kıvama gelinceye kadar kaynatalım.

2. Margarin ve sıvıyağı tavaya koyarak üzerine unu ekleyelim. Öncelikle 5 kaşık un ekleyelim eğer az gelirse kalan unuda ekleriz.

3. Un ve yağ iyice karışacak, çok yağlı veya çok kuru olmayacak. Un ve yağ birbirini hamur gibi tutacak şekilde tavada rengi dönene kadar sürekli karıştırılarak kavrulacak.

4. Un kavrulduktan sonra içine, iri kıyılmış ceviz parçalarını ekleyelim. Şerbeti eklemeden önce, unun biraz ılınması gerekiyor.

5. Un karışımının ilk sıcaklığı geçince, şerbeti azar azar ekleyerek karıştıralım. Hepsini birden eklersek, çok sulu olur ve toparlanmaz.

6. Şerbeti ekleyerek iyice karıştırdıktan sonra, koyu bir bulamaç olunca kaşıkla şekil vererek, servis tabağına dizelim. Üzerini kıyılmış ceviz ile süsleyebiliriz.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home