Pazar, Mart 19, 2006

Elmalı Kurabiye



1 paket margarin
4 su bardağı un
1/2 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
2 çay bardağı pudra şekeri
3 elma
1/2 tatlı kaşığı tereyağ
1/2 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı toz şeker
Vanilya ve kabartma tozu

1. Elmaları rendeleyerek, toz şeker ve tereyağı ile tavada suyunu çekene kadar pişirelim. Elmalar suyunu çektikten sonra ocaktan alarak, tarçın ve iri doğranmış cevizi ekleyelim ve soğumaya bırakalım.

2. Margarin ile pudra şekerini karıştıralım. Yumurta, yoğurt, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek hamuru ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım.

3. Hamurdan parçalar alarak, merdane ile açalım. Açtığımız hamurun kenarlarını düzgün olması için bıçakla keselim ve bir dikdörtgen elde edelim.

4. Açtığımız hamurdan üçgen şeklinde parçalar keselim. Her üçgenin geniş kenarına elmalı harçtan koyarak, sivri ucuna doğru katlayalım.

5. Hazırladığımız kurabiyeleri, 160 derece fırında 20 dk. üzeri pembeleşene kadar pişirelim.

6. Fırında çıkardığımız kurabiyelerin üzerine sıcakken, pudra şekeri ekleyelim.

Etiketler:

1 Comments:

Blogger akdenizkizi.blogspot.com said...

çocukluğumun kurabiyesi...ellerinize sağlık

01 Aralık, 2011 10:36  

Yorum Gönder

<< Home