Cuma, Mart 31, 2006

Gül Tatlısı


Tatlı yemeden yaşamak nasıl birşey çok merak ediyorum. Benim öyle sütlü ve hamurlu tatlı diye bir ayırımım yok. Tatlı tatlıdır benim için ve her şartta yenilebilir. Annemin dün bir yakınımızı ziyarete giderken götürmek için yaptığı tatlıları görünce dayanamadım hemen sizlerle paylaşmak istedim.

Tatlı yapılırken katlamasını resimleyerek paylaşmak isterdim ama malesef ben geldiğimde tatlılar çoktan pişmişti bile...

Malzemeler;

1/2 çay bardağı sıvıyağ (aida çay bardağı)
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 kaşık sirke
1 tutam tuz
Aldığı kadar un
1 bardak çekilmiş ceviz
150 gr eritilmiş margarin veya tereyağ
Hamuru açmak için nişasta ve un karışımı

Şerbet: 2 bardak şeker, 2 bardak su, 1/2 limon

Yapılışı;

1. Tüm malzemeler ile hamuru hazırlayarak iyice yoğuruyoruz ve 30 dk kadar dinlendiriyoruz.

2. Hamurdan yaptığımız küçük bezeleri baklava yufkası açar gibi çok ince açıyoruz. Açarken un ve nişasta karışımı kullanıyoruz.

3. Açtığımız hamuru ortadan 4 eşit parçaya bölüyoruz. Hamurların üçgen tarafını, geniş kenarının üzerine katlayarak ortasına cevizi koyuyoruz. Ceviz koyduktan sonra uzun kenarlarını üst üste katladıktan sonra, hamuru bir kenarından bol bir şekilde katlayarak yuvarlıyoruz.

4. Tatlıları tepsiye dizdikten sonra, üzerlerine bol miktarda kızdırılmış yağ döküyoruz. Hamurların her tarafının iyice yağlanması ve kuru kalmaması gerekiyor.

5. 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarınca biraz ılındıktan sonra üzerine şerbetini döküyoruz.

Etiketler:

3 Comments:

Blogger Defne said...

Benim sutlu, cikolatali tatlilardan yana bir zaafim var ama arada bir digerleriyle de ilgileniyorum tabii. Aman esim gormesin zira su siralar hamur acacak hal yok bende. Cok guzel gorunuyor, annenin ellerie saglik.

01 Nisan, 2006 19:04  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 18:00  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:30  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home