Salı, Mart 28, 2006

Ispanaklı Kol Böreği


Ispanaklı böreğe hiç dayanamam. Bu börek halamın tarifi ve yapması çok kolay. Hazır yufkadan börek yapmaktansa elde açılmış hamurla yapılan böreği tercih ederim.

Malzemeler;

3 çay bardağı süt
1 çay kaşığı maya
Tuz
Aldığı kadar un
2 kg Ispanak
2 büyük soğan
200 gr beyaz peynir

Yapılışı;

1. Süt, maya, tuz ve un ile hamuru iyice yoğuralım. 3 parçaya bölerek ve dinlendirelim.

2. Dinlenmiş hamuru önce oklavayla daha sonra üzerini kuru kalmayacak şekilde sıvı yağ ile yağlayıp etrafından dışa doğru çekerek açalım. Hazırlanan iç malzemesini hamurun kenarlarına koyarak ve sararken dışa doğru çekerek saralım. Hamuru sararken ortasından bir delik açarak, kolayca sarabiliriz. Üzerini yağlayarak, önceden ısıtılmış 175 derece fırında kızarana kadar pişirelim.



İç malzeme: Soğanı yağda kavuralım, ocaktan alarak doğradığımız ıspanakların içine ekleyerek karıştıralım. Tuz, karabiber, pul biber ve beyaz peynir ekleyerek karıştıralım.

Etiketler:

11 Comments:

Blogger Nezaket said...

hmmm, cok guzel olmus Ebru, halanin ellerine saglik. Sevgiler

28 Mart, 2006 23:25  
Anonymous birten said...

ellerinize saglik.. ama bilmek istedigim cokmu ince acilmasi lazim yoksa acabildigimiz kadarmi??
cok güzel görünüyor....

29 Mart, 2006 01:15  
Blogger Tuz ve Biber said...

Ebru mahsus mu yapıyorsun sen bu ıspanaklı yemekleri?
Aşkolsun ama! Canım çekti şimdi bak.. Halanın ellerine sağlık..

29 Mart, 2006 16:24  
Blogger Ebruli Lezzetler said...

Hamurun açılabildiği kadar ince açılması gerekiyor. Oklava ile açarlem değil ama çekerek açarken mümkün olduğunca inceltilirse çok güzel oluyor.

Hepinize afiyet olsun.

29 Mart, 2006 19:54  
Blogger Elifce said...

Ayyy bu kadar mı güzel olur.Eline sağlık.

31 Mart, 2006 08:58  
Anonymous Adsız said...

Merhaba,
Yemekler harika gorunuyor.Ellerinize saglik...Ispanakli boregi bu cumartesi yapacagim ancak sarma asamasini tam anlayamadim:((
1)Her actigimiz yufkayi butun halde mi saracagiz? oyle ise resimdeki pismis borek rulolarindan daha kalin bir rulo olmaz mi?
2)sardigimiz her bir yufkayi(bu durumda 3 adet)tepsiye nasil yerlestirecegiz?

Kusura bakmayin ben mutfakta yeniyim, bazi noktalarda hayal gucum calismiyor :P
Sevgiler,

31 Mart, 2006 11:57  
Blogger Safran said...

Blogun hayırlı olsun Ebru, farkedeli epey oldu hatta ilk mesajını ben atmış olacaktım ama blog mesaja kapalıydı bir şekilde o zaman, tariflerin çok güzel, ellerine sağlık,sevgiler...

31 Mart, 2006 13:31  
Blogger Ebruli Lezzetler said...

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Açılan her yufkayı bütün halinde sarıyoruz. Yufka ince olduğu için börek kalın olmuyor.

Kol böreği şeklinde sardıktan sonra bir yerinden keserek elde ettiğimiz uzun ruloyu istenirse yuvarlak olarak sarabilir yada tepsiye uzunlamasına dizebiliriz.

31 Mart, 2006 20:18  
Anonymous Adsız said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. »

05 Mart, 2007 16:34  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 18:01  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:30  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home