Cuma, Mart 24, 2006

Kadınbudu Köfte


Kadınbudu köfte en sevdiğim yemeklerden birisidir. Uzun zamandır canım çok istiyordu. Bugün evde yemek yapmak benim üzerime kalınca fırsat bu fırsat hemen bu tarifi uyguladım. Bu malzemeden yaklaşık 15 - 16 adet köfte çıkmaktadır.

Malzemeler;

400 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 soğan
2 kaşık sıvıyağ
Tuz, karabiber
2 kaşık un
3 yumurta

Yapılışı;

1. Soğanı, yağda pembeleşinceye kadar çevirelim ve içine kıymanın yarısını koyarak birlikte kavuralım.

2. Pirinçleri suda haşlayalım ve suyunu süzelim.

3. Pişmiş kıyma, pirinç, kıymanın kalan yarısı, 1 yumurta, tuz ve karabiber ekleyerek yoğuralım.

4. Yumuşak bir harç olduğu için kolay şekil alması için 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.

5. Büyük ve yassı köfteler hazırlayarak önce una ardından çırpılmış yumurtaya batırarak kızgın yağda pişirelim.

Etiketler:

1 Comments:

Blogger Tijen said...

hakikaten eskiden ne çok yerdik kadinbudu köfte!
bizim okulda çok çikardi yemekte. yaninda püreyle.
simdi et yemedigim için istanbul'da parsifal'deki soyali kadinbudu köfteyi yiyorum.
ellerine saglik.
tijen

27 Mart, 2006 21:28  

Yorum Gönder

<< Home