Pazartesi, Nisan 17, 2006

Antep Usulü Kuru Patlıcan Dolması


20 adet kuru patlıcan
2 – 3 diş sarımsak
3-4 adet soğan
400 gr orta yağlı kıyma
15 avuç pirinç
2 domates
1 yemek kaşığı biber salçası
½ yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı (et az yağlı ise yağ bol olacak)
1-2 damla sumak suyu (bulunamazsa 1 limon suyu)
tuz, karabiber, sumak

Yapılışı:

1. Kuru patlıcanları, kaynar suda haşlayarak yumuşamalarını sağlayalım. Yumuşadıktan sonra soğuk sudan geçirerek tuzunu alalım.

2. İçi için tüm malzemeleri karıştıralım. Kuru patlıcanları hazırladığımız harçla dolduralım.

3. Doldurulan dolmaları yatık olarak tencerenin dibine dizelim. Üzerine kapak kapatarak kısık ateşte pişirelim.

Etiketler:

8 Comments:

Anonymous defnenin said...

ellerinize saglik... dolmalar harika duruyorlar....

bakir sahan da harika...

17 Nisan, 2006 18:25  
Anonymous Adsız said...

gerçekten de güzel gözüküyorlar. en sevdiğim ymeklerden ama sadece misarifliğe gittiğimde denk gelirse yiyorum. yapmayı da sayenizde deneyecem. Ama orada yanlış görmediysem 15 avuçpirinç mi yazılı? bir de kısık ateşte kaç dakika pişirmek lazım?
Teşekkür ederim!
Saygılarımla,
Bahtıgül

05 Mayıs, 2006 18:23  
Blogger Ebruli Lezzetler said...

Bahtıgül Merhaba,

Bu yemeği yapmak gerçekten kolay. Evet ölçü doğrudur 15 avuç pirinç kullanılıyor. Kısık ateşte etler pişene kadar pişirmen yeterlidir. Arada kontrol edersen eğer kötü bir kazaya kurban gitmez dolmalar.

05 Mayıs, 2006 20:45  
Anonymous Adsız said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »

06 Şubat, 2007 03:57  
Anonymous Adsız said...

merhabalar,ben bu yemegi hem zevkle yaparim, hem de zevkle yerim fakat bence kuru patlican dolmasinin eksisi makbuldür ve bu tarifteki sumak az sumagi daha fazla koyabilirsiniz cok daha lezzetli oldugunu göreceksiniz.

12 Nisan, 2010 18:30  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 17:58  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:27  
Anonymous Adsız said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wished to mention that I have really loved surfing around your weblog
posts. After all I will be subscribing for your rss feed and
I'm hoping you write again soon!

Here is my blog - click through the next web page

09 Mayıs, 2013 22:10  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home