Pazar, Nisan 09, 2006

İrmik Helvası


Bugün kandil olması nedeniyle ve ablamın isteği üzerine irmik helvası yaptım. İrmik helvasını tane tane, diri ve çok aşırı şekerli olmayacak şekilde seviyorum. Verdiğim tarifteki şeker miktarı isteğe göre artırılabilir.

Malzemeler;

250 gr irmik
125 gr margarin yada tereyağ
50 gr dolmalık fıstık
1/2 lt süt
300 gr şeker

Yapılışı;

1. Önce süt ile şekeri kaynatalım.

2. Yağı erittikten sonra önce fıstığı koyarak 1-2 dk kavuralım. Daha sonra irmiği ekleyerek rengi dönene kadar sürekli karıştırarak kavuralım.

3. İrmik kavrulduktan sonra sütü içine yavaş yavaş ekleyelim. Sütü eklerken çok dikkat etmek gerekli, sıcak süt ile irmik birbirine karışırken tencerenin dışına sıçrayarak elinizi yakabilir. Ben sütü dökerken bir taraftan kapağı üzerine kapatarak sadece sütü dökebileceğim bir boşluk bırakıyorum.

4. Tüm sütü ekledikten sonra bir kere karıştırıp ocağı kısalım ve helvayı demlendirelim. Helvamız demlendikten sonra servis yapabiliriz.

Etiketler: