Cumartesi, Nisan 22, 2006

Kalburabastı


Şekerpare ve kalburabastı gibi tatlıları çok sevdiğim için uzun zamandır aklımda bu tatlıyı yapmak vardı. Geçen hafta gittiğimiz bir tanıdığımızın evinde buzdolabının üzerinde gördüm bu tarifi ve kalburabastı olduğunu öğrenince hemen denemek istedim.

Malzemeler;

250 gr margarin
2 yumurta
2 kaşık hindistan cevizi
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı irmik
Vanilya ve kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 bardak ceviz
3 bardak şeker
4 bardak su
1/2 limon suyu

1. Şeker ve su kaynatılıp içine limon suyu eklenerek şerbet hazırlayalım.

2. Margarin ve pudra şekerini yoğurup diğer malzemeleri içine ekleyerek karıştıralım. En son unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.

3. Hamurdan parçalar alarak rendenin büyük delikli kısmında (kalbur olmadığı için rende kullandım) elimizle bastırarak açalım. Ortasına iri parçalanmış cevizlerden koyup yuvarlayarak katlayalım.

4. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 170 derece fırında üzeri kızarana kadar 30-35 dk pişirelim.

5. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip şerbeti dökelim.

Etiketler:

5 Comments:

Anonymous Adsız said...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.

23 Nisan, 2006 17:25  
Blogger Tuz ve Biber said...

Bayılırım ben bu tatlıya.
Çok lezzetli olur. Seninkiler de çok güzel görünüyor.. Ellerine sağlık..
Evren

27 Nisan, 2006 12:47  
Anonymous Adsız said...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. Cheap turkey mouth calls Cheap calls to portuguese mobiles cheap calls to reunion island from uk understanding notebook cpus

22 Şubat, 2007 03:03  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 17:57  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:23  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home