Cumartesi, Nisan 22, 2006

Kalburabastı


Şekerpare ve kalburabastı gibi tatlıları çok sevdiğim için uzun zamandır aklımda bu tatlıyı yapmak vardı. Geçen hafta gittiğimiz bir tanıdığımızın evinde buzdolabının üzerinde gördüm bu tarifi ve kalburabastı olduğunu öğrenince hemen denemek istedim.

Malzemeler;

250 gr margarin
2 yumurta
2 kaşık hindistan cevizi
1/2 çay bardağı pudra şekeri
1/2 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı irmik
Vanilya ve kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 bardak ceviz
3 bardak şeker
4 bardak su
1/2 limon suyu

1. Şeker ve su kaynatılıp içine limon suyu eklenerek şerbet hazırlayalım.

2. Margarin ve pudra şekerini yoğurup diğer malzemeleri içine ekleyerek karıştıralım. En son unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğuralım.

3. Hamurdan parçalar alarak rendenin büyük delikli kısmında (kalbur olmadığı için rende kullandım) elimizle bastırarak açalım. Ortasına iri parçalanmış cevizlerden koyup yuvarlayarak katlayalım.

4. Yağlanmış fırın tepsisine dizip 170 derece fırında üzeri kızarana kadar 30-35 dk pişirelim.

5. Fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip şerbeti dökelim.

Etiketler: