Cumartesi, Nisan 08, 2006

Kandil Simidi



Bugün havanın kötü olması mutfakta zaman geçirmemi sağladı. Bir haftadır birşey yaparak siteye ekleyemediğim için bugün evde olmam çok iyi oldu. Ne yapacağıma karar verirken yarın kandil olduğu aklıma geldi ve hemen kolları sıvayarak kandil simidi yaptım.

Ablamda irmik helvası istedi, yarında irmik helvası yapacağım. Helvayı yapınca nasıl olduğunu sizlerle paylaşırım.

Malzemeler;

125 gr margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
3 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mahlep
1/2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tozşeker
1/2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Yapılışı;

1. Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

2. Hamurda küçük parçalar alarak yuvarlayıp simir şekli veriyoruz.

3. Üzerine yumurta sarısı sürerek çörekotu serpebilir yada yumurta beyazına batırarak susam ile kaplayabiliriz. Ben klasik kandil simidinde olduğu gibi her ikisini yaptım.

4. 170 derece fırında 15 dk pişirdikten sonra servis yapabiliriz.

HERKESİN KANDİLİNİ KUTLARIM...

Etiketler:

4 Comments:

Blogger M.A.M said...

Tariflerinizi Ingilizceye cevirip zaman zaman Tastes of Mavi Boncuk blog sitesine koymak istiyorum. izninizi rica ediyorum.

eackman@gmail.com

23 Nisan, 2006 19:19  
Anonymous Adsız said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » » »

06 Mart, 2007 13:54  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 17:59  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:29  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home