Pazartesi, Nisan 17, 2006

YE #9 Yöresel Yemekler

Yöresel yemekler etkinliğini öğrendiğimde ne yapacağıma karar vermek oldukça zaman aldı. En sonunda benim çok sevdiğim ve yapımını yeni öğrendiğim Antep usulü kuru patlıcan dolması ile annemin çok sık yaptığı ve ablamın bayılarak yediği Erzurum yöresine ait Ekşili Dolma’yı hazırlamaya karar verdim.

Ekşili Dolma, annemin tarifi olup dolmayı kendisi hazırladı. Kuru Patlıcan Dolması’nın tarifini ise ablamın arkadaşı Antep gelini olan Gülnur’dan aldım. Anneciğim ve Gülnur sizlere çok teşekkür ederim.

posted by Ebruli Lezzetler at 17.4.06

1 Comments:

Blogger Tijen said...

bu etkinlik yüzünden evde oturmadan gezesim var. tabii insan bir memlekete gidince restoranlarinda böyle yiyecekler bulamiyor. en iyisi evlere konuk olmak degil mi? eh o da oluyor zaman zaman..
ellerine saglik!
tijen

20 Nisan, 2006 22:40  

Yorum Gönder

<< Home

Takip Ettiğim Linkler

  • Açık Büfe
  • Bengisu'nun Mutfağı
  • Benim Küçük Mutfağım
  • Bizim Pastane
  • Bocuruk
  • Binnur'dan Türk Yemekleri
  • Defneden
  • Derya'nin Güncesi
  • Devletşah
  • Dilek'ce
  • Ev Cini
  • Gelincik Tarlası
  • Hamburger ve Croissant
  • Hanimiş
  • Hasır Sepet
  • Lezzetin İzinde
  • Mekanımız Mutfak
  • Miss Çilek
  • Misssgibi
  • Mutfak Güncesi
  • Mutfakta Zen
  • Özgül'ün Sofrası
  • Pastacı
  • Portakal Ağacı
  • Safran Mutfakta
  • Sibel'in Kahvesi
  • Sweet Kitchen
  • Tarçın'ın Mutfağı
  • Tea Time
  • Tuz & Biber
  • Ufuk Mutfakta
  • Yemek Günlüğüm
  • Yeşim'in Mutfağı
  • Yemek & Biz
  • Yemek Cini
  • Yogurtland
  • Yemek Atölyesi
  • Zeytin Ağacı
  • Zuhal Yalçın'ın Karnavalı

Son Eklenenler

    <
  • <
  • <İrmik Helvası/a>
  • <
  • <
  • <
  • <
<

Powered by Blogger

Online Casinos