Cumartesi, Mayıs 20, 2006

Fındıklı Un Kurabiyesi


Geçenlerde arkadaşlarımızla toplandığımızda bize evsahipliği yapan Pınar bizler için çok güzel bir sofra hazırlamıştı. Hazırladığı tüm yiyecekler birbirinden güzeldi. Bu kurabiye tarifini de Pınar'dan aldım. Minik olması nedeniyle kahve çeşitleriyle fincan tabağında ikram edilebilir. Fındıkları içine eklerken, önce kavurdum sonra rondoda toz haline getirdim. Kavrulmuş fındık çok daha güzel bir lezzet ve koku veriyor. Pınarcım tarif için çok teşekkür ederim.

Malzemeler:

250 gr margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz fındık
Aldığı kadar un

Yapılışı:

1. Margarin ile pudra şekerini iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

2. Hamurdan küçük parçalar alarak, kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Fındıktan biraz büyük parçalar olacak.

3. 160 derece fırında 20-25 dk pişirelim. Fırında çıkınca üzerine pudra şekeri serpelim.

Etiketler:

4 Comments:

Blogger vintage biscuit said...

ağızda dağılann bi güzellikk buuuu :))))) ben çok severim

22 Mayıs, 2006 11:00  
Blogger Tuz ve Biber said...

Un kurabiyesi fındıkla birleşti mi eminim süper bir lezzet çıkıyordur ortaya dimi?
Ellerine sağlık..
Canım çekti..
Evren

22 Mayıs, 2006 16:36  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:53  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:11  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home