Cumartesi, Mayıs 20, 2006

Fındıklı Un Kurabiyesi


Geçenlerde arkadaşlarımızla toplandığımızda bize evsahipliği yapan Pınar bizler için çok güzel bir sofra hazırlamıştı. Hazırladığı tüm yiyecekler birbirinden güzeldi. Bu kurabiye tarifini de Pınar'dan aldım. Minik olması nedeniyle kahve çeşitleriyle fincan tabağında ikram edilebilir. Fındıkları içine eklerken, önce kavurdum sonra rondoda toz haline getirdim. Kavrulmuş fındık çok daha güzel bir lezzet ve koku veriyor. Pınarcım tarif için çok teşekkür ederim.

Malzemeler:

250 gr margarin
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı toz fındık
Aldığı kadar un

Yapılışı:

1. Margarin ile pudra şekerini iyice karıştıralım. Diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

2. Hamurdan küçük parçalar alarak, kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim. Fındıktan biraz büyük parçalar olacak.

3. 160 derece fırında 20-25 dk pişirelim. Fırında çıkınca üzerine pudra şekeri serpelim.

Etiketler:

2 Comments:

Blogger vintage biscuit said...

ağızda dağılann bi güzellikk buuuu :))))) ben çok severim

22 Mayıs, 2006 11:00  
Blogger Tuz ve Biber said...

Un kurabiyesi fındıkla birleşti mi eminim süper bir lezzet çıkıyordur ortaya dimi?
Ellerine sağlık..
Canım çekti..
Evren

22 Mayıs, 2006 16:36  

Yorum Gönder

<< Home