Pazartesi, Haziran 12, 2006

Poğaça


Cumartesi günü bu poğaçayı yaptım. Uzun süre dayanması için mayalı bir hamur yapmadım. Oldukça gevrek ve çıtır çıtır bir poğaça oldu.

Malzemeler;

150 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Peynir-maydanozlu karışım

Yapılışı;

1. Oda sıcaklığında bulunan tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.

2. Hazırlanan hamuru en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.

3. Hamurdan ufak parçalar alarak, içine istenilen karışımı ekleyerek katlayalım.

4. Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek, 170 derece fırında pişirelim.

Etiketler:

10 Comments:

Blogger Defne said...

Ebru, ben de muhakkak sirke koyuyorum pogaca yaparken, harika oluyor. Nefis gorunuyorlar, ellerine saglik.

13 Haziran, 2006 03:50  
Blogger begüm said...

Poğaçalar çok güzel görünüyor, sirkeli hamurişleri favorim çok gevrek yapıyor. Ellerine sağlık

Begüm

16 Haziran, 2006 11:53  
Blogger Mutfakta Zen said...

çileklerin ne güzel olmus ebru! ben de geçen hafta pazardan çilek fidesi almadigima çok kizmistim. gerçi benim bahçede pek yer yok ama yan bahçeye ekebilirim diyorum. yine de hiç degilse bir tanesini kendi bahçeme ekersem o uzaya uzaya büyür!
tijen

16 Haziran, 2006 21:17  
Anonymous pembeli said...

Poğaçalar çok güzel görünüyorlar, tabağı alıp gidiyorum :=))

18 Haziran, 2006 17:04  
Blogger vintage biscuit said...

her sabah bunlarla gune basliabilirimmmm:)))))

22 Haziran, 2006 00:41  
Anonymous Adsız said...

poğçalar bir harika gözüküyor bisey ögrenmek istiyorum mahlepli dahamı güzel oluyor

23 Ağustos, 2007 13:45  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:55  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:57  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:14  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:16  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home