Poğaça
Cumartesi günü bu poğaçayı yaptım. Uzun süre dayanması için mayalı bir hamur yapmadım. Oldukça gevrek ve çıtır çıtır bir poğaça oldu.
Malzemeler;
150 gr margarin
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı mahlep
3 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (birisinin sarısı üzerine sürülecek)
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Peynir-maydanozlu karışım
Yapılışı;
1. Oda sıcaklığında bulunan tüm malzemeyi kulak memesi yumuşaklığında yoğuralım.
2. Hazırlanan hamuru en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
3. Hamurdan ufak parçalar alarak, içine istenilen karışımı ekleyerek katlayalım.
4. Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek, 170 derece fırında pişirelim.
Etiketler: Hamur İşleri
6 Comments:
Ebru, ben de muhakkak sirke koyuyorum pogaca yaparken, harika oluyor. Nefis gorunuyorlar, ellerine saglik.
Poğaçalar çok güzel görünüyor, sirkeli hamurişleri favorim çok gevrek yapıyor. Ellerine sağlık
Begüm
çileklerin ne güzel olmus ebru! ben de geçen hafta pazardan çilek fidesi almadigima çok kizmistim. gerçi benim bahçede pek yer yok ama yan bahçeye ekebilirim diyorum. yine de hiç degilse bir tanesini kendi bahçeme ekersem o uzaya uzaya büyür!
tijen
Poğaçalar çok güzel görünüyorlar, tabağı alıp gidiyorum :=))
her sabah bunlarla gune basliabilirimmmm:)))))
poğçalar bir harika gözüküyor bisey ögrenmek istiyorum mahlepli dahamı güzel oluyor
Yorum Gönder
<< Home