Pazar, Temmuz 02, 2006

Vişne Şurubu


Bu sıcak günlerde bir bardak soğuk içecekle serinlemek ne kadar keyiflidir. Her yaz vişne mevsiminde annem mutlaka vişne şurubu yapar. Bu sefer bu işi ben devraldım ve cuma akşamı işten gelir gelmez mutfağa girip vişne şurubunu hazırladım. Hazır meyve sularındansa evde kendi yaptığımız içecekler çok daha sağlıklı oluyor. Vişne şurubunun şekerini kendi ağız tadımıza göre azaltıp artırabiliriz.

Malzeme;

1 kg vişne
2 lt su
1 su bardağı tozşeker

Yapılışı;

1. Vişneleri yıkayıp, saplarını ayıkladıktan sonra çekirdeklerini çıkaralım.

2. Vişneleri tencereye alıp üzerine şekeri döküp suyu ekleyerek 10 - 15 dk kadar şeker eriyene kadar kaynatalım.

3. Vişneler çok ezilmeden ocaktan alıp soğuduktan sonra sürahiye doldurup buzdolabında soğutalım.

6 Comments:

Blogger Nezaket said...

Hmmm, cok guzel gorunuyor. Bir sise soguk soda ile karistirip icmek istedim birden. Ellerine saglik. Sevgiler

03 Temmuz, 2006 13:25  
Blogger JANJANLI said...

Elinize sağlık güzel bir tarif
Yeni bir forum açtım
www.janjanli.net/forum
Burada yemek blogları ile ilgili kategorim var.
Oraya bir tarif ile kendi bloğunuzu tanıtmanız mümkün mü?
Eğer münkün olur ise beni memnun edersiniz.
Sizlerin adreslerinin de bu forumda yer almasını istiyorum.


sevgilerimle

05 Temmuz, 2006 10:17  
Anonymous baharcicegi said...

Sayfaniza bir arkadasran atlayarak girdim,iyikide girmisim cok güzel tarifler var,paylasim icin tesekkürler banada beklerim.
http//www.blogcu.com.baharcicegi

06 Temmuz, 2006 22:01  
Anonymous Adsız said...

Enjoyed a lot! Didrex cheapest today City hair new removal york self heating mask private label Canada diet from pill

25 Nisan, 2007 14:11  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:43  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:18  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home