Çarşamba, Ağustos 09, 2006

Sütlaç


Yaz olması ve havaların çok sıcak olması nedeniyle bu aralar pek mutfağa girmeyi canım istemiyor. Sıcaklar nedeniyle sadece meyve ile beslenir hale geldim. Artık bir tarif eklemem gerekiyordu ve birkaç hafta önce annemin yaptığı sütlaç tarifini ve resmini buldum.

Malzemeler;

1 lt süt
1 su bardağından biraz fazla şeker
1/2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı pirinç unu

Yapılışı;

1. Pirinçleri bir miktar süt ile yumuşayana kadar pişirelim.

2. Un ve pirinç ununu karıştırıp üzerine azar azar süt ekleyerek çözülmesini sağlayalım.

3. Kaynattığımız sütün içine, un-pirinçunu karışımı, pirinç ve şekeri ekleyelim.

4. Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim.

5. Ocaktan alınca, kaselere yüksekten boşaltarak dolduralım.

Etiketler:

6 Comments:

Anonymous pembeli said...

Yaz aylarında benimde sık yaptığım lezzetlerden biri. Ellerine sağlık.

11 Ağustos, 2006 11:07  
Anonymous susam said...

Merhaba sütlacı her mevsim yiyebilirim bazen bu şekilde hazırlarım bazen fırında her türlüsü güzel ve leziz elinize sağlık görüntü nefiss hoşcakalın.
Özge

12 Ağustos, 2006 20:54  
Blogger Nihal said...

Sutlac tarifi ariyordum gunlerdir...Ellerine saglik. Musadenle Blogunu, blogum Corek Otu'nun linklerine ekliyorum. Ziyaret etmek istersen: www.corekotu.blogspot.com Sevgiler, Nihal

14 Ağustos, 2006 06:12  
Blogger Erkin said...

Çok güzel gözüküyor... Canım çekti.

22 Aralık, 2006 14:53  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:47  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:19  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home