Cumartesi, Eylül 09, 2006

Fındıklı Sütlü Tatlı


Finduk zamanıiçin uzun zamandır bir tarif hazırlayamadım. Bugün yapacağım yarın yapacağım derken dün akşam işten gelince artık yapmam gerekli diyerek mutfağa girdim. Bu tarifi geçen hafta sonu gittiğimiz aile dostumuz Canan Hanım'dan öğrendim. Tarifte üzerinde bulunan fındıklar yerine kırılmış bisküviler ile süslenmişti. Ben fındıklı bir tarif yapmak istediğim için kavrulmuş fındık parçaları ile süsledim. Çok hafif, lezzetli ve yapımı çok kolay bir tarif.

Malzemeler;

1 lt. süt
7 kaşık toz şeker
3 kaşık un
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı vanilya
İri doğranmış fındık (kullanılacak olan tepsiyi kaplayacak kadar)
İçi için: meyve, erimiş çikolata kullanılabilir.

Yapılışı:

1. Fındıkları kavurarak iri parçalar halinde doğrayalım. Kullanacağımız tepsinin altına fındıkları yayalım.

2. Margarin ile unu kavuralım. Üzerine süt ve şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

3. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ekleyerek mikser ile 4-5 dk çırpalım.

4. Tepsiye yaydığımız fındıkların üzerine kaşık yardımı ile dikkatlice 1 cm kalınlığında dökelim. 1 gece buzdolabında bekletelim.

5. Donmuş olan tatlıdan istediğimiz büyüklükte kareler keselim içine koymak istediğimiz malzemeyi (ben muz kullandım) üzerine koyalım ve altta olan fındıklı kısım üste gelecek şekilde katlayalım.

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home