Cumartesi, Eylül 09, 2006

Fındıklı Sütlü Tatlı


Finduk zamanıiçin uzun zamandır bir tarif hazırlayamadım. Bugün yapacağım yarın yapacağım derken dün akşam işten gelince artık yapmam gerekli diyerek mutfağa girdim. Bu tarifi geçen hafta sonu gittiğimiz aile dostumuz Canan Hanım'dan öğrendim. Tarifte üzerinde bulunan fındıklar yerine kırılmış bisküviler ile süslenmişti. Ben fındıklı bir tarif yapmak istediğim için kavrulmuş fındık parçaları ile süsledim. Çok hafif, lezzetli ve yapımı çok kolay bir tarif.

Malzemeler;

1 lt. süt
7 kaşık toz şeker
3 kaşık un
100 gr margarin
1 tatlı kaşığı vanilya
İri doğranmış fındık (kullanılacak olan tepsiyi kaplayacak kadar)
İçi için: meyve, erimiş çikolata kullanılabilir.

Yapılışı:

1. Fındıkları kavurarak iri parçalar halinde doğrayalım. Kullanacağımız tepsinin altına fındıkları yayalım.

2. Margarin ile unu kavuralım. Üzerine süt ve şekeri ekleyerek muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.

3. Ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ekleyerek mikser ile 4-5 dk çırpalım.

4. Tepsiye yaydığımız fındıkların üzerine kaşık yardımı ile dikkatlice 1 cm kalınlığında dökelim. 1 gece buzdolabında bekletelim.

5. Donmuş olan tatlıdan istediğimiz büyüklükte kareler keselim içine koymak istediğimiz malzemeyi (ben muz kullandım) üzerine koyalım ve altta olan fındıklı kısım üste gelecek şekilde katlayalım.

Her hakkı bloglararası fındık projesine aittir. Bu yazımla ilgili hiçbir maddi talebim olmayacaktır.

Etiketler:

2 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:50  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:20  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home