Cuma, Eylül 15, 2006

Tepsi Mantısı



Bu ayki etkinliğe makarna yapmayı planlarken, Pazar günü canım mantı isteyince fikrimi değiştirdim. Annemin yardımıyla en sevdiğim mantı olan tepsi mantısını hazırladık. Bu mantının farkı, suda haşlanmaması ve önce biraz kızartılıp sonra salçalı suda pişirilmesi.

Malzemeler;

Hamurun ölçüsü yapılmak istenilen mantıya göre değişiyor. O yüzden hamur için kesin ölçüler vermeyeceğim. Hamur için, un, su ve tuz kullanıyoruz.

İç:
200 gr kıyma
1 küçük soğan
maydanoz
tuz, karabiber

Sos:

2 kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber salçası
4 su bardağı su
bir tutam tuz

Yapılışı:

1. Hamur biraz sert olacak şekilde yoğurup 30 dk kadar dinlendiriyoruz.

2. Hamurdan bezeler ayırıp oklava yardımıyla açıyoruz. Yuvarlak şekilde açtığımız hamuru küçük kareler şeklinde kesiyoruz.

3. Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi birlikte karıştırıyoruz. Kestiğimiz kare şeklindeki hamurların ortasına koyup karşılıklı uçlarını birleştiriyoruz.

4. Sıvıyağ ile yağladığımız tepsiye katladığımız mantıları diziyoruz. Ocakta mantıların altı kızarana kadar pişiriyoruz.

5. Su, salça ve tuzu kaynatarak salçalı sos hazırlıyoruz. Hazırladığımız salçalı sosu mantıların üzerini geçecek kadar tepsiye döküyoruz. Orta ateşte, mantılar sosu çekip pişene kadar pişiriyoruz.

6. Pişen mantıların üzerine yoğurt döküp servis yapıyoruz.

Etiketler:

2 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:49  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:20  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home