Cuma, Eylül 15, 2006

Tepsi Mantısı



Bu ayki etkinliğe makarna yapmayı planlarken, Pazar günü canım mantı isteyince fikrimi değiştirdim. Annemin yardımıyla en sevdiğim mantı olan tepsi mantısını hazırladık. Bu mantının farkı, suda haşlanmaması ve önce biraz kızartılıp sonra salçalı suda pişirilmesi.

Malzemeler;

Hamurun ölçüsü yapılmak istenilen mantıya göre değişiyor. O yüzden hamur için kesin ölçüler vermeyeceğim. Hamur için, un, su ve tuz kullanıyoruz.

İç:
200 gr kıyma
1 küçük soğan
maydanoz
tuz, karabiber

Sos:

2 kaşık domates salçası
1/2 kaşık biber salçası
4 su bardağı su
bir tutam tuz

Yapılışı:

1. Hamur biraz sert olacak şekilde yoğurup 30 dk kadar dinlendiriyoruz.

2. Hamurdan bezeler ayırıp oklava yardımıyla açıyoruz. Yuvarlak şekilde açtığımız hamuru küçük kareler şeklinde kesiyoruz.

3. Kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi birlikte karıştırıyoruz. Kestiğimiz kare şeklindeki hamurların ortasına koyup karşılıklı uçlarını birleştiriyoruz.

4. Sıvıyağ ile yağladığımız tepsiye katladığımız mantıları diziyoruz. Ocakta mantıların altı kızarana kadar pişiriyoruz.

5. Su, salça ve tuzu kaynatarak salçalı sos hazırlıyoruz. Hazırladığımız salçalı sosu mantıların üzerini geçecek kadar tepsiye döküyoruz. Orta ateşte, mantılar sosu çekip pişene kadar pişiriyoruz.

6. Pişen mantıların üzerine yoğurt döküp servis yapıyoruz.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home