Salı, Eylül 26, 2006

Yoğurt Tatlısı


Ramazan ayında yemeklere daha bir özen gösterilir. Sahura kalkmak, iftarı beklemek hepsi ayrı bir keyiftir benim için. Ramazan'ın ilk gününde tatlı olarak uzun zamandır yapmadığım yoğurt tatlısını hazırladım. İftardan sonra biraz dinlendikten sonra şöyle güzel bir tatlı yemek gibisi yoktur. Bu sefer içine hoş koku ve tat versin diye limon kabuğu ekledim.

Malzemeler;

3 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1/2 su bardağı irmik
1 bardak yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı un
Vanilya ve kabartma tozu

2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

Yapılışı:

1. Yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım. Sıvıyağ ve yoğurdu ekleyelim.

2. İrmik, elenmiş un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek karıştıralım.

3. 175 derece fırında yaklaşık 35 dk pişirelim.

4. Su ve şekeri kaynatarak şerbeti hazırlayalım.

5. Kaynattarak biraz ılıttığımız şerbeti, tepsiye dökelim. Ben şerbeti dökmeden önce dilimliyorum, böylece şerbeti çok daha iyi çekiyor.

6. Şerbetini iyice çektikten sonra, ceviz, hindistan cevizi, fıstık veya fındık ile süsleyebiliriz.

Etiketler:

7 Comments:

Blogger bocuruk said...

Dün portakal agacı'nda Sevgili Hatice'nin annesine iftar yemeğine giderken yoğurt tatlısı yapıp götürdüğünü okuyunca çok canım istemişti. Neyse yaparken arşive bakarım demiştim. Bugün senin tarifini görünce işte dedim çok güzel bunu yapayım ben. Tek sorun şurup kaynatmak nedense zor geliyor bana. Ama özellikle ramazanda da şuruplu tatlı isteniyor yani. Ellerine sağlık:)

27 Eylül, 2006 09:41  
Anonymous Adsız said...

Kullandiginiz tepsinin büyüklüğü ne kadar acaba rica etsem?

27 Eylül, 2006 12:20  
Anonymous susam said...

Ebrucum eline sağlık yoğurt tatlısını çok severim bana hafif ve lezzetli geliyor ramazandada bu tür tatlılar olmazasa olmuyor.sevgiler.özge

28 Eylül, 2006 14:37  
Blogger Ebruli Lezzetler said...

Merhaba,

Kullandığım tepsi 26 cm büyüklüğündedir. Ama 1-2 cm oynayabilir bu ölçüler.

Şerbetli tatlılar Ramazanda daha çok tercih ediliyor çok doğru. Şerbet yapmak ise tatlının en kolay yönü aslında. Herhangi bir çaba göstermeden sadece kaynamasını beklemek yeterli. Sonucun güzel olacağını bilerek sanırım fazla zorlanmazsın.

Sevgiler,

29 Eylül, 2006 19:56  
Anonymous Adsız said...

Hey all, I found these links useful for getting loans and refinancing, especially if you have bad credit:

Bad Credit Home Loan Refianance
Bad Credit California Refinance
Bad Credit Refinance
Home Refinance Bad Credit

01 Ekim, 2006 03:32  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:48  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:19  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home