Cumartesi, Kasım 04, 2006

Su Böreği


Bu aralar yine mutfağa girme fırsatı bulamıyorum. İş yoğunluğu nedeniyle akşam eve gelince ancak dinlenmeye zamanım oluyor malesef. Uzun zamandır sizlerle paylaşmayı beklediğim tariflerden birisi su böreği. Çok fazla ahhh bir su böreği olsada yesem demem ama, bu ramazanda ilk defa canım çekti. Yanında demli bir çay ile şöyle sıcacık bir su böreği istedim. Annem sağolsun eve geldiğimde su böreğini görünce çok sevinmiştim. O zaman resimlerini çekememiştim ama bayram için yapılan su böreğini adım adım fotoğraflayıp sizlere paylaşabiliyorum.

Malzemeler: (40 cm. çapında tepsi)

5 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç:

300 gr beyaz peynir
1/2 demek maydanoz

Yapılışı:

1. Yumurta, tuz ve un ile biraz sert bir hamur yoğuralım. Hamurun çok iyi yoğurulması gerekli. Bu hamurdan 14 adet beze hazırlayıp en az 30 dk dinlendirelim.

2. Dinlendirdiğimiz bezelerden tepsimizin boyutuna göre açalım. Açtığımız hamurları temiz bir bezin arasına dizelim.



3. Tüm hamurlar açıldıktan sonra, yaygın bir tencerede su kaynatalım. Bir kaseyede soğuk su koyalım. Açtığımız yufkaları önce kaynar suya yavaşça atarak 1 taşım kaynatalım ve ekaşık yardımıyla alıp soğuk suyun içine atalım. Soğuk suda elimizle yıkadığımız yufkayı hafifçe suyunu sıkarak yine temiz bir bez üzerine alıp fazla suyunu süzelim.



4. Yağlanmış tepsiye döşediğimiz yufkanın üzerini yine bir bez yardımı ile kurulayalım. Yufkaların arasına erimiş margarin yada tereyağ dökelim.



5. Peynir ve maydanoz karışımını böreği ortasına koyalım ve üzerini aynı şekilde yufka ile kapatalım.

6. Son kalan yufkayı haşlamadan üzeri için ayıralım. Böreğimizin altını çevirerek ocakta pişirelim. Altı iyice kızardıktan sonra biraz ılınmasını bekleyelim. Kalan son kuru yufkayı üzerine serelim. Büyük bir tepsi yardımı ile böreğin tersini çevirip diğer tarafının kızarmasını sağlayalım.

Etiketler:

5 Comments:

Anonymous Hesna said...

Çokkk nefis acayip canımız istedi.
Ne yazıkki bize en yakın pastanede kalmamış pizzayla idare ettik.
Elinize sağlık harika olmuş.
Hoşçakalın

07 Kasım, 2006 16:18  
Blogger Mutfakta Zen said...

inanamiyorum ne becerikli kadinlar var bu dünyada!
helal olsun ve ellerin dert görmesin.
tijen

09 Kasım, 2006 22:17  
Blogger Tuba said...

Ben de en kisa zamanda bunun tavuklusunu yapmayi planliyorum. Tavuklusu da dogrusu harika oluyor..

04 Aralık, 2006 12:59  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:55  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:24  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home