Cuma, Mart 02, 2007

Hurma


Hurma en sevdiğim hamur işlerinden birisidir. Belkide şekli hurmaya benzediği için adına hurma diyorlar. Annem bu tarifi annanemden öğrenmiş ve bende annemden tabiki. Yapılışı çok kolay, lezzeti çok güzel. Tuzlu olmasına rağmen hem peynirle hemde bal ve reçelle çayın yanında çok güzel oluyor. Ansızın bir misafir gelince annem hemen hurma yapar. Sizlerde misafiriniz gelince çok zamanınız yok ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Malzemeler;

1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

1. Sıvıyağ, süt ve yumurtayı karıştıralım. Un ve karbonatı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

2. Hazırladığımız hamurdan cevizden biraz büyük parça alıp elimizde yuvarlayalım ve rendenin büyük delikli kısmına hafifçe bastırarak yuvarşak şekilde yayalım (Aslında eskiden kalburda yaparlarmış, ama şimdi kalbur olmadığı için rendede işimizi görüyor). Yaydığımız hamurun bir ucundan kaldırarak yuvarlayalım.

3. Hazırladığımız hamurları kızgın yağda pembeleşene kadar pişirelim.

4. Sıcak sıcak, peynir, reçel, bal, pekmez ile servis edebilirsiniz.

Etiketler:

9 Comments:

Blogger Ferhanca said...

İkindide çyaın yanında afiyetle yenir ellerinize sağlık. sevgiler.

06 Mart, 2007 16:45  
Blogger Mutfakta Zen said...

Sevgili Ebru,
Nerelisiniz? Niye soruyorum, Sivas'ın meşhur tatlısı bu, onlar hurma tatlısı diyorlar. Bizim kalburabastı olarak bildiğimiz tatlı. Hemen her misafir için yapılan bir tatlı bu. Senin tarifin ise tuzlusu ama adı aynı. Acaba nereye has bir yiyecek olduğunu annene sorman mümkün mü (bilmiyorsan tabii)? Çok teşekkürler.
Tijen

10 Mart, 2007 11:49  
Anonymous ozlemhan said...

Merhaba canım bende çok merak ettim nereli olduğunuzu bu isimde gümüşhaneliler yapar bende yayınladım sitemde geçekten çok güzel bişey belki hemşeri olabilirmiyiz.Eline sağlık

13 Mart, 2007 00:22  
Blogger Hülya said...

Tuzlu olması çok dikkatimi çekti.Ben bu hamur işini tatlı bilirdim.Değişik.Ellerine sağlık...

14 Mart, 2007 11:55  
Anonymous Pastacı Kız said...

Görüntüsü nefis elinize sağlık bende ilk özlemhanın bloğunda görmüştüm çok beğenmiştim sizinkilerde harika olmuş elinize sağlık.görüşmek dileğiyle sevgiler.
www.pastacikiz.com

16 Mart, 2007 12:41  
Blogger Ebruli Lezzetler said...

Herkese merhaba,sorularınıza geç yanıt verebildiğim için kusura bakmayın.

Annem Bayburtlu ve bu tarifi annanemden öğrenmiş. Tatlısını hiç duymamıştım ama nasıl yapıldığını öğrenirsem onuda denemek isterim.

Sevgiler,

18 Mart, 2007 09:12  
Anonymous zerrin - misss said...

merhaba ebru, off ne güzel.. O üstündeki pötürgeçler kızgın yağda oluşmuş dimi.. Off off şahane. ellerine sağlık

http://misss.blogcu.com

18 Mart, 2007 23:18  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:50  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:08  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home