Pazar, Ekim 07, 2007

Cevizli Elma Tatlısı



Geçen hafta iftara misafirlerimiz vardı. Annem iftarda hafif olması açısından bu tatlıyı yapmış. Elmanın biraz mayhoş olması tatlıyı daha da güzelleştirmişti. Herkes çok beğendiği için bende sizlerle paylaşmak istedim.

Malzemeler:

8 adet elma
1 bardak toz şeker
200 gr iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık tozşeker
3-4 adet karanfil
1 kaşık tereyağ

Yapılışı:

1. Elmaları soyarak, içlerini çıkaralım. Tencerenin içine elmaları yerleştirip, içine 1 çay bardağı su ve karanfilleri ekleyelim. 1 bardak tozşekeri elmaların üzerine serperek yumuşayana kadar pişirelim.

2. Yumuşayan elmaların içine ceviz, tarçın ve tozşeker karışımını dolduralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve 150 derece fırında pişirelim.

3. Fırında pişerken, tepsinin içinde oluşan karameli kaşık yardımıyla arada elmaların üzerine dökelim.

4. Fırından çıkarmadan önce, elmaların üzerlerine 1 çay kaşığı tereyağ koyarak kızarmalarını sağlayalım.

5. Fırından aldığımız tatlıları ılık bir şekilde, üzerlerine kaymak koyarak servis edelim.

Etiketler:

7 Comments:

Blogger kizilciksurubu said...

merhaba,elma tatlisi cok lezzetli görünüyor,ramazan icin hafif bir tarif,ellerinize saglik.hayirli kandiller.

08 Ekim, 2007 17:12  
Blogger yaren said...

Ne kadar güzel görünüyor,sahane.Ellerine saglik.

10 Ekim, 2007 15:20  
Blogger Tijen said...

Ne derler, bundan iyisi Şam'da kayısı. Pek nefis görünüyorlar.

10 Ekim, 2007 22:58  
Blogger Ferhanca said...

Çok beğendim elma tatlısını ,tebrikler çok başarılı .Afiyet olsun..
Bayramınız kutlar ,güzel günler dilerim.

10 Ekim, 2007 23:21  
Blogger leyla said...

bir elma tatlisi hayal ettim ve birsürü tarif okudum.. sizinki tam istedigim gibiydi.. ve uyguladim.. Şahane.. Çok teşekkürediyorum..

06 Eylül, 2008 16:54  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:44  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:00  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home