Cevizli Elma Tatlısı
Geçen hafta iftara misafirlerimiz vardı. Annem iftarda hafif olması açısından bu tatlıyı yapmış. Elmanın biraz mayhoş olması tatlıyı daha da güzelleştirmişti. Herkes çok beğendiği için bende sizlerle paylaşmak istedim.
Malzemeler:
8 adet elma
1 bardak toz şeker
200 gr iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 kaşık tozşeker
3-4 adet karanfil
1 kaşık tereyağ
Yapılışı:
1. Elmaları soyarak, içlerini çıkaralım. Tencerenin içine elmaları yerleştirip, içine 1 çay bardağı su ve karanfilleri ekleyelim. 1 bardak tozşekeri elmaların üzerine serperek yumuşayana kadar pişirelim.
2. Yumuşayan elmaların içine ceviz, tarçın ve tozşeker karışımını dolduralım. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve 150 derece fırında pişirelim.
3. Fırında pişerken, tepsinin içinde oluşan karameli kaşık yardımıyla arada elmaların üzerine dökelim.
4. Fırından çıkarmadan önce, elmaların üzerlerine 1 çay kaşığı tereyağ koyarak kızarmalarını sağlayalım.
5. Fırından aldığımız tatlıları ılık bir şekilde, üzerlerine kaymak koyarak servis edelim.
Etiketler: Tatlılar
5 Comments:
merhaba,elma tatlisi cok lezzetli görünüyor,ramazan icin hafif bir tarif,ellerinize saglik.hayirli kandiller.
Ne kadar güzel görünüyor,sahane.Ellerine saglik.
Ne derler, bundan iyisi Şam'da kayısı. Pek nefis görünüyorlar.
Çok beğendim elma tatlısını ,tebrikler çok başarılı .Afiyet olsun..
Bayramınız kutlar ,güzel günler dilerim.
bir elma tatlisi hayal ettim ve birsürü tarif okudum.. sizinki tam istedigim gibiydi.. ve uyguladim.. Şahane.. Çok teşekkürediyorum..
Yorum Gönder
<< Home