Pazar, Ocak 06, 2008

İç Pilav


Yine uzun süreli bir mutfaktan uzaklaştım. Malesef işlerin yoğunluğundan eve geldiğim zaman sadece ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum. Sizlerle ne paylaşacağım diye düşünürken annem yardımıma yetişti her zamanki gibi. Yılbaşında yapmış olduğu iç pilav tarifi;
Malzemeler:
2 kase pirinç
3 kase su
1 baş soğan
50 gr dolmalık fıstık
1 avuç dolmalık üzüm
100 gr ciğer
2 kaşık tereyağ
Tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı:
1. Tereyağını tencerede eritip, fıstıkları pembeleşene kadar kavuralım. Dah sonra içine doğradığımız soğanı ve kuşbaşı kestiğimiz ciğerleri ekleyip hepsini kavuralım.
2. Pirinci ekleyip, birkaç kez çevirdikten sonra, üzümleri, baharatı ve suyunu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekmesini sağlayalım.
3. Suyunu çektikten sonra, ağzını sıkıca kapayıp demlenmesini sağlayalım.

Etiketler: