Pazar, Ocak 06, 2008

İç Pilav


Yine uzun süreli bir mutfaktan uzaklaştım. Malesef işlerin yoğunluğundan eve geldiğim zaman sadece ayaklarımı uzatıp dinlenmek istiyorum. Sizlerle ne paylaşacağım diye düşünürken annem yardımıma yetişti her zamanki gibi. Yılbaşında yapmış olduğu iç pilav tarifi;
Malzemeler:
2 kase pirinç
3 kase su
1 baş soğan
50 gr dolmalık fıstık
1 avuç dolmalık üzüm
100 gr ciğer
2 kaşık tereyağ
Tuz, karabiber, yenibahar
Yapılışı:
1. Tereyağını tencerede eritip, fıstıkları pembeleşene kadar kavuralım. Dah sonra içine doğradığımız soğanı ve kuşbaşı kestiğimiz ciğerleri ekleyip hepsini kavuralım.
2. Pirinci ekleyip, birkaç kez çevirdikten sonra, üzümleri, baharatı ve suyunu ekleyerek kısık ateşte suyunu çekmesini sağlayalım.
3. Suyunu çektikten sonra, ağzını sıkıca kapayıp demlenmesini sağlayalım.

Etiketler:

4 Comments:

Blogger Yaren said...

D A V E T I Y E

Merhaba arkadaslar, bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar.

Aynur Yaren

www.ayyachat.blogspot.com

07 Ocak, 2008 12:44  
Blogger ayselce said...

Selam Ebru,

ellerine saglik...

ic pilav bugüne kadar hic yapmadim, ama insaALLAH nasipse bir gün denerim...

Kendine iyi bak...

Selamlar Aysel :))

08 Ocak, 2008 14:14  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:46  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:02  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home