Çarşamba, Mart 22, 2006

Bakla

Bizimkiler ile benim damak zevkim pek birbirine uymaz. Doğruyu söylemek gerekirse Bakla yemeğini pek sevmem. Ama sevmesemde bakla tarifi arayanlar olabilir diye bu tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Kaynak, annem...

Malzemeler;


1 kg. bakla
1 adet kuru soğan
1 limon suyu
1 kaşık salça
1 fincan sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı su
Tuz (miktarı isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Baklaları ayıklayıp yıkadıktan sonra, kararmaması için 1 limonun suyunu sıktığımız suda bekletiyoruz.

2. Yemeklik doğradığımız soğanı, içine salça ekleyerek sıvı yağda kavuruyoruz.

3. Suda beklettiğimiz baklaların suyunu süzerek, soğanlı karışımın içine ekliyoruz. Üzerine tuz ve 2 kaşık unuda ekleyerek karıştırıyoruz.

4. Suyu ekledikten sonra, önce yüksek ateşte kaynatıyoruz, sonra kısık ateşte pişiriyoruz.

5. Pişerken kapağının açılmaması gerekmektedir. Kapağı açmadığımız için, tencereyi arada sallayarak karıştırıyormuşuz.

6. Piştikten sonra, servis tabağına alarak üzerine dereotu serpip, yoğurt ile servis yapıyoruz.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home