Çarşamba, Mart 22, 2006

Bakla

Bizimkiler ile benim damak zevkim pek birbirine uymaz. Doğruyu söylemek gerekirse Bakla yemeğini pek sevmem. Ama sevmesemde bakla tarifi arayanlar olabilir diye bu tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Kaynak, annem...

Malzemeler;


1 kg. bakla
1 adet kuru soğan
1 limon suyu
1 kaşık salça
1 fincan sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1/2 su bardağı su
Tuz (miktarı isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Baklaları ayıklayıp yıkadıktan sonra, kararmaması için 1 limonun suyunu sıktığımız suda bekletiyoruz.

2. Yemeklik doğradığımız soğanı, içine salça ekleyerek sıvı yağda kavuruyoruz.

3. Suda beklettiğimiz baklaların suyunu süzerek, soğanlı karışımın içine ekliyoruz. Üzerine tuz ve 2 kaşık unuda ekleyerek karıştırıyoruz.

4. Suyu ekledikten sonra, önce yüksek ateşte kaynatıyoruz, sonra kısık ateşte pişiriyoruz.

5. Pişerken kapağının açılmaması gerekmektedir. Kapağı açmadığımız için, tencereyi arada sallayarak karıştırıyormuşuz.

6. Piştikten sonra, servis tabağına alarak üzerine dereotu serpip, yoğurt ile servis yapıyoruz.

Etiketler:

2 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 18:02  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:32  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home