Cuma, Mart 24, 2006

Browni


Yarın ablam arkadaşlarıyla buluşacak ve benden her zaman olduğu gibi birşeyler yapmamı istedi. Ne yapacağımı düşünürken uzun zamandır yapmak istediğim Burcu'nun(Pastacı) sayfasında gördüğüm browni tarifini yapmaya karar verdim. Gerçekten görünümü ve tadı çok güzel oldu.

Malzemeler;

160 gr bitter çikolata
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvıyağ
2 yumurta
1,5 bardak şeker
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Ceviz ve çikolata parçaları

1. Çikolatayı benmari usulü eritelim.

2. Yumurta, şeker ve yağı 10 dk. mikser ile çırpalım. Eriyen çikolatayı ekleyerek 2 dk daha çırpalım.

3. Ayrı bir kap içinde, un, kako ve vanilyayı karıştıralım (hepsini eleyerek kullandım). Çikolatalı karışıma ekleyerek önce spatula sonra mikserle çırpalım.

4. Ben çok sevdiğim için en son beyaz, bitter ve sütlü çikolata parçaları ile iri doğranmış ceviz ekledim.

5. Yağlanmış, kare kek kalıbına dökerek 180 derece fırında 30 - 35 dk, üzeri hafif sertleşip içi biraz yumuşak kalacak şekilde pişirelim.

6. Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak, dondurma veya çikolata sos ile servis edebiliriz.

Etiketler:

4 Comments:

Anonymous birten said...

hmmm cok lezzetli görünüyor ellerine saglik..en kisa zamanda denicem..
nasil oldugunu yazarim:)

27 Mart, 2006 21:17  
Anonymous Adsız said...

Very cool design! Useful information. Go on! Msm groups hairy woman

26 Nisan, 2007 11:49  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 18:01  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:31  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home