Çarşamba, Mart 22, 2006

Buğdaylı Yoğurt Çorbası



İşte benim favori çorbalarımdan birisi... Bu çorbayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çok seveceğinizden eminim...

Malzemeler:

1/2 su bardağı buğday
3 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
150 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un

Yapılışı:

1. Kıymanın içine bir miktar tuz ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz kıymadan, un ile elimizde yuvarlayarak minik köfteler hazırlıyoruz.

2. Buğdayı yıkayarak, 3 bardak su ile kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığında, köfteleri ve bir miktar tuzu içine ekliyoruz.

3. Yoğurt ile unu topaklanmayacak şekilde çırpıyoruz. Çorbanın suyundan bir miktar yoğurdun içine ekleyerek karıştırıyoruz. Böylece yoğurdun kesilmesini engelliyoruz.

4. Yoğurdu, buğdaylı karışımın içine ekliyroruz ve 1 taşım daha kaynatıyoruz. Eğer kıvamı çok yoğun olduysa bir miktar kaynamış su ekleyebiliriz.

5. Çorbayı servis kasesine aldıktan sonra, üzerine kızdırılmış yağ ekliyoruz. Taze dereotu bu çorbaya çok yakışıyor. Eğer dereotu yoksa, naneyi yağ ile kızdırıp çorbanın üzerine ekleyebiliriz.

Etiketler: