Çarşamba, Mart 22, 2006

Buğdaylı Yoğurt Çorbası



İşte benim favori çorbalarımdan birisi... Bu çorbayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Çok seveceğinizden eminim...

Malzemeler:

1/2 su bardağı buğday
3 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
150 gr kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı un

Yapılışı:

1. Kıymanın içine bir miktar tuz ekleyerek yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz kıymadan, un ile elimizde yuvarlayarak minik köfteler hazırlıyoruz.

2. Buğdayı yıkayarak, 3 bardak su ile kaynatıyoruz. Kaynamaya başladığında, köfteleri ve bir miktar tuzu içine ekliyoruz.

3. Yoğurt ile unu topaklanmayacak şekilde çırpıyoruz. Çorbanın suyundan bir miktar yoğurdun içine ekleyerek karıştırıyoruz. Böylece yoğurdun kesilmesini engelliyoruz.

4. Yoğurdu, buğdaylı karışımın içine ekliyroruz ve 1 taşım daha kaynatıyoruz. Eğer kıvamı çok yoğun olduysa bir miktar kaynamış su ekleyebiliriz.

5. Çorbayı servis kasesine aldıktan sonra, üzerine kızdırılmış yağ ekliyoruz. Taze dereotu bu çorbaya çok yakışıyor. Eğer dereotu yoksa, naneyi yağ ile kızdırıp çorbanın üzerine ekleyebiliriz.

Etiketler:

4 Comments:

Anonymous Adsız said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP » »

02 Mart, 2007 18:52  
Anonymous Adsız said...

Enjoyed a lot! »

06 Mart, 2007 22:57  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 18:02  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:32  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home