Cuma, Mart 24, 2006

Kaşarlı Fırın Patates


Bu tarif özellikle et yemeklerinin yanına garnitür olarak çok yakışıyor.

Malzemeler;

4 patates
2 bardak süt
2 kaşık sıvıyağ
1 bardak kaşar peyniri
Tuz ve karabiber

Yapılışı;

1. Patatesleri halka halka keselim ve yağ ile karıştırarak hepsinin yağlanmasını sağlayalım.

2. Dilimlenmiş patatesleri, tuz ve karabiber ile karıştırdıktan sonra fırın kabının içine sırayla üst üste gelecek şekilde dizelim.

3. En son üzerine sütü dökerek, 170 derece fırında patatesler pişene kadar pişirelim.

4. Patateslerin pişmesini çatal batırarak kontrol edebiliriz. Patatesler piştikten sonra, üzerine kaşar peyniri rendesi ekleyerek tekrar fırına koyarak üzeri kızarana kadar pişirelim.

Etiketler: