Pazar, Nisan 02, 2006

Brownie + Cheesecake



Adına tam olarak ne diyeceğimi bilemedim. Brownie'li Cheesecake yada Cheesecake'li Brownie... Her ikisinide çok seviyorum ve yemeğe doyamıyorum. İlk olarak Hatice'nin sayfasında ikisinin birleşimi bir tarif görmüştüm.

Bu pastanın ortaya çıkış öyküsü, bugün arkadaşımın evine ziyarete gideceğim için bende pasta yapmak istedim. Ama ne yapacağımı bilemediğimden bloglar arasında dolaşırken her gördüğüm şeyden biraz ekleyerek bu tarifi çıkarttım. Uzun zamandır yoğurtlu bir pasta yapmak istiyordum, o yüzden bu pastanın cheesecake kısmında yoğurt kullandım.

Malzemeler;

Brownie:

3 yumurta
160 gr bitter çikolata
200 gr (1 su bardağı) toz şeker(yarısını esmer şeker kullandım)
60 gr (6 kaşık) kakao
100 gr un
1/2 bardak sıvıyağ (100 ml)
Vanilya
Ceviz ve çikolata parçaları

Cheesecake:

3 yumurta
300 gr süzme yoğurt
400 gr krem peynir (trakya çiftliği)
160 gr tozşeker
100 gr krema
30 gr un
Vanilya

Yapılışı;

Brownie:

1. Yumurtalar ile şekeri yaklaşık 8-10 dk mikserde iyice kabarana kadar çırpalım. Sıvıyağı ekledikten sonra 1-2 dk tekrar çırpalım.
2. Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekledikten sonra karışımı tekrar mikserle çırpalım.
3. Un, kakao ve vanilyayı eleyerek karışıma ekleyelim ve çırpma teli ile karıştıralım. En son içine ceviz ve çikolata parçalarını ekleyerek, yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökelim. (26 cm kelepçeli kalıp kullandım)

Cheesecake:

1. Yoğurt, krem peynir, krema ve şekeri birlikte çırpalım.
2. Yumurtaları teker teker ekleyerek mikserle çırpalım. En son un ve vanilyayı ekleyerek tüm karışımı 1-2 dk çırpalım.
3. Kalıba döktüğümüz brownie'nin üzerine yavaşça dökelim.
4. Üzerine erimiş çikolata dökerek çatal yardımıyla ebru yapar gibi karıştırdım. Karıştırırken çok dikkatli olmak gerekiyor, brownie kısmı hemen kalkabiliyor.
5. 150 derece fırında yaklaşık 40 dk pişiriyoruz. Servis yaparken üzerine çikolata sosu ekleyebilirsiniz.

Etiketler:

10 Comments:

Blogger irem said...

Kekin üstü de ebruli gibi olmuş :) ve burdan muhteşem kabarmış görünüyor eminim tadı da güzeldir ellerinize sağlık...

02 Nisan, 2006 15:43  
Blogger Nezaket said...

Bende cok severim bu ikiliyi. Ozellikle Starbucks a gittigimde mutlaka alir, kahvemle keyfini cikaririm. Evde denemedim hic. Tarifin oldukca guzel olmus. Bende onumuzdeki gunlerde evde bir denemek isterim. Sevgiler

03 Nisan, 2006 18:54  
Anonymous Adsız said...

Ben özellikle kekin üstünü beğendim. :)) ellerinize sağlık.
www.blogcu.com/pembeli

05 Nisan, 2006 12:07  
Blogger Doruk said...

Ben de Portakal Ağacı'nda görüp denemiştim ve bir süre başka birşey yapmamıştım evde. Çok nefis birşey ve seninki daha kalın ve güzel olmuş. Eline sağlık.

06 Nisan, 2006 15:50  
Blogger Safran said...

Ellerine sağlık, çok güzel bir sunum, tarifi denemeli birgün mutlaka...:)

06 Nisan, 2006 17:29  
Anonymous Adsız said...

Merhaba, kalıp kaç cm acaba? Süper gözüküyor.
Sevgiler...

10 Mayıs, 2006 15:25  
Anonymous Adsız said...

This is very interesting site... 4 card keno vido game to play free Accutane pharmacies depakote com Online source phentermine Mirror mirror game Venlafaxine 37.5 ptsd topamax Search engine guaranteed positioning provigil tinnitus Black jack pasta bar hot tub hotel suites chicago

06 Mart, 2007 21:55  
Anonymous Adsız said...

merhaba,
tarıfe bayıldım mutlaka denemek istıyorum..
sevgıler.

http://ananeninkuzusu.blogcu.com/

05 Temmuz, 2007 23:55  
Anonymous Adsız said...

merhaba,
tarifinizi denedim çok güzel oldu
tesekkur ederim. blog ekledim . beklerim . sevgiler.

06 Temmuz, 2007 18:02  
Anonymous Adsız said...

Iyi günler!
Tarifinizi bugün denedim. Hersey cok güzel ancak "150 derecede yaklasik 40 dakika" bilgisi maalesef dogru degil. Bence tarifi "170°, 35-40 dakika" daha gercekci olur.
Yine de cok tskler.

14 Aralık, 2007 14:41  

Yorum Gönder

<< Home