Cumartesi, Nisan 08, 2006

Limonlu Turta



Aslında çilekli turta yapacaktım. Ama dün akşam istediğim gibi güzel çilek bulamayınca ve bu sabah markette yeşil limonları görünce bu turtayı yapmaya karar verdim. Aslında uzun zamandır limonlu turta yapmayı istiyordum. Kısmet bugüneymiş...

Malzemeler;

Tart Hamuru:

125 gr tereyağ (soğuk)
65 gr pudra şekeri
210 gr un
1 paket vanilya

Limonlu Krema:

250 ml süt
30 gr un
10 gr nişasta
85 gr şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1/2 limon suyu
1 limonun kabuğu

Yapılışı:

1. Tart hamurunu hazırlarken, pudra şekeri ve soğuk tereyağını parmak uçlarıyla birbirine yediriyoruz. Daha sonra un ve vanilya ekleyerek, parmak uçlarıyla hamuru toparlıyoruz. Eğer çok yoğurursak hamur hemen yumuşuyor ve pişerken gevrek olmuyor.

2. Hazırladığımız hamuru 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra merdana ile hamuru 3-4 mm açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştiriyoruz. Hamurun kabarmaması için çatal ile delikler açıyoruz. Üzerine alüminyum folya sararak nohut veya fasulye gibi ağırlık yapacak malzeme koyarak 160 derece fırında 20 - 25 dk pişiriyoruz.

3. Krema için, yumurta ile şekeri çırparak kaynayan süte yavaş yavaş ilave ediyoruz. Un ve nişastayı bir miktar soğuk süt ile çırparak açtıktan sonra karıştırarak ağır ateşte kaynayan süte ekliyoruz. Limon suyu ve limon kabuğu ekleyip ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyerek biraz ılınmasını bekliyoruz.

4. Tart hamuru piştikten sonra üzerini 1-2 kaşık süt ile ıslatıp kremayı ilave ediyoruz. İnce dilimlenmiş limonları tavada şeker ile 1-2 dk pişiriyoruz. Limonları kremanın üzerine koyuyoruz.

Etiketler:

4 Comments:

Blogger cay saati said...

ellerine saglik cok güzel görünüyorlar,mahlep`in mis gibi kokusunu burdan duyar gibi oldum,senin ve ailenin kandillerini kutluyorum
sevgilerimle
Hülya

08 Nisan, 2006 23:11  
Anonymous Adsız said...

ÇOk iyi, estetik süper. Aşmışsın arkadaşım. Başarılar. Esin

08 Nisan, 2006 23:57  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 18:00  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

16 Ağustos, 2011 19:29  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home