Cumartesi, Nisan 08, 2006

Limonlu Turta



Aslında çilekli turta yapacaktım. Ama dün akşam istediğim gibi güzel çilek bulamayınca ve bu sabah markette yeşil limonları görünce bu turtayı yapmaya karar verdim. Aslında uzun zamandır limonlu turta yapmayı istiyordum. Kısmet bugüneymiş...

Malzemeler;

Tart Hamuru:

125 gr tereyağ (soğuk)
65 gr pudra şekeri
210 gr un
1 paket vanilya

Limonlu Krema:

250 ml süt
30 gr un
10 gr nişasta
85 gr şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1/2 limon suyu
1 limonun kabuğu

Yapılışı:

1. Tart hamurunu hazırlarken, pudra şekeri ve soğuk tereyağını parmak uçlarıyla birbirine yediriyoruz. Daha sonra un ve vanilya ekleyerek, parmak uçlarıyla hamuru toparlıyoruz. Eğer çok yoğurursak hamur hemen yumuşuyor ve pişerken gevrek olmuyor.

2. Hazırladığımız hamuru 1 saat dolapta dinlendirdikten sonra merdana ile hamuru 3-4 mm açarak yağlanmış tart kalıbına yerleştiriyoruz. Hamurun kabarmaması için çatal ile delikler açıyoruz. Üzerine alüminyum folya sararak nohut veya fasulye gibi ağırlık yapacak malzeme koyarak 160 derece fırında 20 - 25 dk pişiriyoruz.

3. Krema için, yumurta ile şekeri çırparak kaynayan süte yavaş yavaş ilave ediyoruz. Un ve nişastayı bir miktar soğuk süt ile çırparak açtıktan sonra karıştırarak ağır ateşte kaynayan süte ekliyoruz. Limon suyu ve limon kabuğu ekleyip ocağın altını kapattıktan sonra vanilyayı ekleyerek biraz ılınmasını bekliyoruz.

4. Tart hamuru piştikten sonra üzerini 1-2 kaşık süt ile ıslatıp kremayı ilave ediyoruz. İnce dilimlenmiş limonları tavada şeker ile 1-2 dk pişiriyoruz. Limonları kremanın üzerine koyuyoruz.

Etiketler:

2 Comments:

Blogger cay saati said...

ellerine saglik cok güzel görünüyorlar,mahlep`in mis gibi kokusunu burdan duyar gibi oldum,senin ve ailenin kandillerini kutluyorum
sevgilerimle
Hülya

08 Nisan, 2006 23:11  
Anonymous Adsız said...

ÇOk iyi, estetik süper. Aşmışsın arkadaşım. Başarılar. Esin

08 Nisan, 2006 23:57  

Yorum Gönder

<< Home