Perşembe, Mayıs 04, 2006

Havuçlu Kek


Bu hafta çok yoğun olduğum için mutfağa girecek zamanım hiç olmadı. Dün akşam eve dönerken canım tatlı birşeyler istedi ama yorgun olduğum için çok uğraşacak halim yoktu. Tatlı birşeyler yapayım derken arkadaşım Neslihan'dan öğrendiğim yapımı kolay olan ve tadını çok beğendiğim bu keki yapmaya karar verdim. Neslihancım tarif için çok teşekkür ederim.

Malzemeler;

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 bardak un
1 çorba kaşığı tarçın
1 büyük havuç
1 bardak ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yapılışı;

1. Yumurta ile şekeri iyice kabarana kadar mikserde çırpalım.

2. Süt ve yağı ekleyerek karıştıralım. Un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyerek çok fazla çırpmadan karıştıralım.

3. Rendelenmiş havuç ve iri doğranmış cevizleri ekledikten sonra, yağlanmış kek kalıbına boşaltalım.

4. 170 derece fırında pişirelim.

Etiketler:

4 Comments:

Blogger Safran said...

Ellerine sağlık Ebru, havuçlu keki kim sevmez, nasıl da güzel olmuş seninkisi de :)

05 Mayıs, 2006 09:13  
Anonymous pembeli said...

Merhaba, kekin çok güzel kabarmış, havuçlu keki bende denemeyi istiyorum, ellerine sağlık.

05 Mayıs, 2006 09:37  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:54  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:13  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home