Pazartesi, Mayıs 15, 2006

Çilekli Mereng


Lezzet Dergisinin Mayıs sayısındaki pastalardan çilekli mereng pastayı denedim. Hem yapımı çok kolay hem lezzeti çok güzel.

Malzemeler;

Mereng:
60 gr çekilmiş badem
60 gr pudra şekeri
12 gr un
25 gr toz şeker
2 yumurtanın beyazı

Krema:
250 ml süt
15 gr un
65 gr toz şeker
15 gr mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya
100 gr şekersiz krema
Süslemek için çilek

Yapılışı;
1. Badem tozu, pudra şekeri ve unu bir kapta karıştırıp eleyin. Yumurta beyazlarını mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Toz şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı sıkma torbasına doldurun.

2. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sıkma torbası yardımıyla karışımı tepsiye 2 ince yuvarlak olarak dökün. 140 derece fırında 30-35 dk rengi sararmadan pişirip soğutun.

3. Krema için, yumurta sarılarını ve tozşekeri bir kasede çırpın. Un ve nişasta ilave ederek çırpmaya devam edin. Sütü bir tencerede kaynatıp hazırladığınız karışımı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip soğumaya bırakın.

4. Kremayı iyice çırpıp kremaya ilave edin. Merenglerden birinin üzerini krema ile kaplayın. Çilekleri yerleştirip diğer öerengle üzerini kapatın. Çilekler ile süsleyin.

Etiketler:

2 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:53  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:12  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home