Pazartesi, Mayıs 15, 2006

Çilekli Mereng


Lezzet Dergisinin Mayıs sayısındaki pastalardan çilekli mereng pastayı denedim. Hem yapımı çok kolay hem lezzeti çok güzel.

Malzemeler;

Mereng:
60 gr çekilmiş badem
60 gr pudra şekeri
12 gr un
25 gr toz şeker
2 yumurtanın beyazı

Krema:
250 ml süt
15 gr un
65 gr toz şeker
15 gr mısır nişastası
1 çay kaşığı vanilya
100 gr şekersiz krema
Süslemek için çilek

Yapılışı;
1. Badem tozu, pudra şekeri ve unu bir kapta karıştırıp eleyin. Yumurta beyazlarını mikserle kar gibi olana kadar çırpın. Toz şekeri azar azar ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışımı sıkma torbasına doldurun.

2. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Sıkma torbası yardımıyla karışımı tepsiye 2 ince yuvarlak olarak dökün. 140 derece fırında 30-35 dk rengi sararmadan pişirip soğutun.

3. Krema için, yumurta sarılarını ve tozşekeri bir kasede çırpın. Un ve nişasta ilave ederek çırpmaya devam edin. Sütü bir tencerede kaynatıp hazırladığınız karışımı ekleyin. Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirip soğumaya bırakın.

4. Kremayı iyice çırpıp kremaya ilave edin. Merenglerden birinin üzerini krema ile kaplayın. Çilekleri yerleştirip diğer öerengle üzerini kapatın. Çilekler ile süsleyin.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home