Pazartesi, Mayıs 15, 2006

Çilekli Tart


Çilek mevsimi başladığında bu tartı yapmayı planlamış ve yapmıştım. Daha sonra bu sırada etkinlik konusunu öğrenince birkaç hafta önce yaptığım bu tartı sizlerle paylaşmak bugüne kaldı.

Malzemeler;

Tart hamuru:
125 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı + 1 kaşık un
1 paket vanilya

Krema:
3 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık mısır nişastası
2 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata

Yapılışı:
1. Soğuk tereyağ ve pudra şekerini parmak ucuyla çok fazla yoğurmadan karıştıralım. Un ve vanilya ekleyerek hamuru yoğuralım.

2. Hazırladığımız hamuru 24 cm çapında turta kalıbına açarak yayalım. 160 derece fırında üzerine alüminyum folyo sererek pişirelim.

3. Nişasta, un ve yumurtayı karıştıralım. Süt ve şekeri karıştırarak tüm malzemeyi birbirine karıştırıp orta ateşte 1 taşım kaynatalım. Ocaktan alırken vanilya ve çikolatayı ekleyelim.

4. Ocaktan aldığımız kremayı mikserde 5 dk çırpalım ve soğutalım.

5. Hazırladığımız kremayı, tart hamurunun üzerine yayalım. Üzerilerini çilekler ile süsleyerek servis yapalım.

Etiketler:

5 Comments:

Anonymous Adsız said...

merhabalar

malzemeleri verirken, tart için kullanılacaklar ile krema için kullanılacak olanları ayırabilir misiniz..çünkü unun ne kadarı tart için ne kadarı krema için belli olmuyor maalesef:)

15 Mayıs, 2006 16:57  
Blogger Defne said...

Ebru, ne hos bir goruntu bu! Ellerine saglik harika gorunuyor.

17 Mayıs, 2006 06:13  
Blogger vintage biscuit said...

evet yine manava gidicem anlaşıldııııı:)))))))))

18 Mayıs, 2006 09:37  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:53  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:12  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home