Pazartesi, Mayıs 15, 2006

Çilekli Tart


Çilek mevsimi başladığında bu tartı yapmayı planlamış ve yapmıştım. Daha sonra bu sırada etkinlik konusunu öğrenince birkaç hafta önce yaptığım bu tartı sizlerle paylaşmak bugüne kaldı.

Malzemeler;

Tart hamuru:
125 gr tereyağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı + 1 kaşık un
1 paket vanilya

Krema:
3 bardak süt
2 kaşık un
1 kaşık mısır nişastası
2 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
80 gr beyaz çikolata

Yapılışı:
1. Soğuk tereyağ ve pudra şekerini parmak ucuyla çok fazla yoğurmadan karıştıralım. Un ve vanilya ekleyerek hamuru yoğuralım.

2. Hazırladığımız hamuru 24 cm çapında turta kalıbına açarak yayalım. 160 derece fırında üzerine alüminyum folyo sererek pişirelim.

3. Nişasta, un ve yumurtayı karıştıralım. Süt ve şekeri karıştırarak tüm malzemeyi birbirine karıştırıp orta ateşte 1 taşım kaynatalım. Ocaktan alırken vanilya ve çikolatayı ekleyelim.

4. Ocaktan aldığımız kremayı mikserde 5 dk çırpalım ve soğutalım.

5. Hazırladığımız kremayı, tart hamurunun üzerine yayalım. Üzerilerini çilekler ile süsleyerek servis yapalım.

Etiketler:

3 Comments:

Anonymous Adsız said...

merhabalar

malzemeleri verirken, tart için kullanılacaklar ile krema için kullanılacak olanları ayırabilir misiniz..çünkü unun ne kadarı tart için ne kadarı krema için belli olmuyor maalesef:)

15 Mayıs, 2006 16:57  
Blogger Defne said...

Ebru, ne hos bir goruntu bu! Ellerine saglik harika gorunuyor.

17 Mayıs, 2006 06:13  
Blogger vintage biscuit said...

evet yine manava gidicem anlaşıldııııı:)))))))))

18 Mayıs, 2006 09:37  

Yorum Gönder

<< Home