Salı, Mayıs 09, 2006

Çin Makarnası (Noodle)


Pazar günü eski yemek defterlerimi karıştırırken buldum bu tarifi. 7-8 yıl önce internetten bulmuştum ve o zamanlar sık sık yapıyordum. Gerekli malzemeleri alıp hemen kolları sıvadım.

Malzemeler;

1 paket çin makarnası (noodle)
3 parça tavuk fileto
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
150 gr soya filizi
15 - 20 adet mantar
2 orta boy havuç
2 orta boy kabak
Soya sos
Kekik, tuz, muskat

Yapılışı;

1. Soğanları halka halka doğrayarak 2 kaşık yağda kavuralım. Kavururken içine tozşeker ekleyelim ve renginin kahverengine dönmesini sağlayalım.

2. Ayrı bir tavada, uzun uzun doğradığımız tavuk etlerini yağda kavuralım. Üzerine kekik, muskat rendesi ve 2 kaşık soya sosu ekleyerek pişirelim.

3. Wok tavada, 2 kaşık yağı kızdırıp ince ve uzun doğradığımız, biberleri, havuç ve kabakları 4-5 dk yüksek ateşte kavuralım. İnce ince doğradığımız mantarları ekleyerek tüm malzemeyi karıştıralım. En son soya filizi ile kekik, tuz (çok az eklenecek, konmasada olabilir) ve 1 kahve fincanı soya sos ekleyelim.

4. Çin makarnasını kaynayan suya atarak 1-2 dk pişirelim. Ocaktan almadan 2 kaşık soya sosu ekleyerek karıştıralım ve fazla suyunu süzelim.

5. Wok tavada soğan, et, sebzeler ve makarnayı 2-3 dk yüksek ateşte birbirine iyice karışana kadar karıştıralım.

Etiketler:

4 Comments:

Blogger Nezaket said...

Cok severim noodle, ellerine saglik. Resmi cok guzel cekmissin tebrikler. Selamlar

12 Mayıs, 2006 17:26  
Blogger vintage biscuit said...

yerken keyiff aldığım şeylerden biri noodle . ve çin mutfağından belki de sadece ve tek yiyebildiğim şey olma özelliğinede sahip . eline sağlık. deniycemm

14 Mayıs, 2006 10:31  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:53  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:12  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home