Salı, Mayıs 09, 2006

Çin Makarnası (Noodle)


Pazar günü eski yemek defterlerimi karıştırırken buldum bu tarifi. 7-8 yıl önce internetten bulmuştum ve o zamanlar sık sık yapıyordum. Gerekli malzemeleri alıp hemen kolları sıvadım.

Malzemeler;

1 paket çin makarnası (noodle)
3 parça tavuk fileto
2 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı tozşeker
2 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
150 gr soya filizi
15 - 20 adet mantar
2 orta boy havuç
2 orta boy kabak
Soya sos
Kekik, tuz, muskat

Yapılışı;

1. Soğanları halka halka doğrayarak 2 kaşık yağda kavuralım. Kavururken içine tozşeker ekleyelim ve renginin kahverengine dönmesini sağlayalım.

2. Ayrı bir tavada, uzun uzun doğradığımız tavuk etlerini yağda kavuralım. Üzerine kekik, muskat rendesi ve 2 kaşık soya sosu ekleyerek pişirelim.

3. Wok tavada, 2 kaşık yağı kızdırıp ince ve uzun doğradığımız, biberleri, havuç ve kabakları 4-5 dk yüksek ateşte kavuralım. İnce ince doğradığımız mantarları ekleyerek tüm malzemeyi karıştıralım. En son soya filizi ile kekik, tuz (çok az eklenecek, konmasada olabilir) ve 1 kahve fincanı soya sos ekleyelim.

4. Çin makarnasını kaynayan suya atarak 1-2 dk pişirelim. Ocaktan almadan 2 kaşık soya sosu ekleyerek karıştıralım ve fazla suyunu süzelim.

5. Wok tavada soğan, et, sebzeler ve makarnayı 2-3 dk yüksek ateşte birbirine iyice karışana kadar karıştıralım.

Etiketler:

2 Comments:

Blogger Nezaket said...

Cok severim noodle, ellerine saglik. Resmi cok guzel cekmissin tebrikler. Selamlar

12 Mayıs, 2006 17:26  
Blogger vintage biscuit said...

yerken keyiff aldığım şeylerden biri noodle . ve çin mutfağından belki de sadece ve tek yiyebildiğim şey olma özelliğinede sahip . eline sağlık. deniycemm

14 Mayıs, 2006 10:31  

Yorum Gönder

<< Home