Salı, Mayıs 23, 2006

Kısır


Bu aralar işlerim çok yoğun olduğu için mutfağa girmeye hiç zamanım olmuyor malesef. Geçen hafta annem kısır yapmıştı, bu aralar yeni birşeyler deneyemediğim için sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim.

Malzemeler;

1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 küçük demet taze soğan
1 küçük kıvırcık
1 küçük demet maydanoz ve taze nane
2 domates
2 kaşık domates salçası
2 kaşık biber salçası
1 kuru soğan
2 kaşık nar ekşisi
1 limonun suyu
Karabiber, kimyon, acı pul biber, tuz
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ

1. Bulguru bir kabın içine koyarak üzerine kaynak suyu dökelim ve kapağını kapatarak yumuşamasını sağlayalım.

2. Yeşillikleri ince ince, domatesi küp küp doğrayalım.

3. Sıvıyağ içinde, kuru soğanı biraz kavurup içine ince doğranmış sarımsakları ekleyelim. Acı pul biber vesalça ekleyerek kavuralım.

4. Bulgurun içine, baharatları ve hazırladığımız yağı ekleyerek iyice karıştıralım.

5. Yeşillikleri, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu ekleyerek karıştıralım.

Etiketler:

5 Comments:

Blogger munevver said...

Ebru,kısır 'acaba ne yapsam' dediğim zamanlarda aklıma gelen ilk yiyeceklerden.Hem besleyici,hem kolay,hem de lezzeti açısından.Annenin ve senin de tabi ellerinize sağlık..

nanevelimon.blogspot.com

25 Mayıs, 2006 15:39  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:52  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:52  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:11  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:11  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home