Salı, Mayıs 23, 2006

Kısır


Bu aralar işlerim çok yoğun olduğu için mutfağa girmeye hiç zamanım olmuyor malesef. Geçen hafta annem kısır yapmıştı, bu aralar yeni birşeyler deneyemediğim için sizlerle bu tarifi paylaşmak istedim.

Malzemeler;

1 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı kaynar su
1 küçük demet taze soğan
1 küçük kıvırcık
1 küçük demet maydanoz ve taze nane
2 domates
2 kaşık domates salçası
2 kaşık biber salçası
1 kuru soğan
2 kaşık nar ekşisi
1 limonun suyu
Karabiber, kimyon, acı pul biber, tuz
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvıyağ

1. Bulguru bir kabın içine koyarak üzerine kaynak suyu dökelim ve kapağını kapatarak yumuşamasını sağlayalım.

2. Yeşillikleri ince ince, domatesi küp küp doğrayalım.

3. Sıvıyağ içinde, kuru soğanı biraz kavurup içine ince doğranmış sarımsakları ekleyelim. Acı pul biber vesalça ekleyerek kavuralım.

4. Bulgurun içine, baharatları ve hazırladığımız yağı ekleyerek iyice karıştıralım.

5. Yeşillikleri, nar ekşisi, limon suyu ve tuzu ekleyerek karıştıralım.

Etiketler:

1 Comments:

Blogger munevver said...

Ebru,kısır 'acaba ne yapsam' dediğim zamanlarda aklıma gelen ilk yiyeceklerden.Hem besleyici,hem kolay,hem de lezzeti açısından.Annenin ve senin de tabi ellerinize sağlık..

nanevelimon.blogspot.com

25 Mayıs, 2006 15:39  

Yorum Gönder

<< Home