Cumartesi, Ağustos 19, 2006

Peynirli Salata


Uzun zamandır rejim nedeniyle sürekli olarak salata yiyorum. Hergün başka bir çeşit salata deniyorum. Cumartesi günü pazara gidip taze alabileceğim ne kadar salatalık malzeme varsa hepsini aldım. Peynir olarak, babamın Mersin'den gelirken getirdiği ama adını bilmediğim tadı çok lezzetli olan kaşara benzeyen bir peynir kullandım. İstenirse tulum peyniri, dil peyniri hatta peynir sevmeyenler için ton balığı kullanılabilir.

Malzemeler;

Kırmızı Akdeniz yeşilliği (lollo roso)
Yeşil Akdeniz yeşilliği
Taze nane
Roka
Reyhan
Taze fesleğen
Taze soğan
Maydanoz
2 kaşık mısır
2 adet domates

Sos:

1 kaşık hardal
2 kaşık balsamic sirke
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 tatlı kaşığı sumak

Yapılışı;

1. Taze soğan ve domates haricindeki tüm malzemeleri elimizle iri bir şekilde parçalayalım.

2. Taze soğan ve domatesleri doğrayalım. Hepsini bir salata kasesinde çok az tuz ekleyerek karıştıralım. Üzerine mısır serpelim.

3. Peynirleri tavada 1-2 dk çevirelim ve salatanın üzerine koyalım.

4. Hazırladığımız sosu salataya dökerek servis yapalım.

Etiketler:

3 Comments:

Anonymous fikriye said...

salata çok güzel süslenmiş
eminim tadıda öyledir bende uzun zamandır rejim yapmaya çalışıyorum
en kısa zamanda deneyeceğim
ellerine sağlık

23 Ağustos, 2006 12:56  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:47  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:19  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home