Pazartesi, Eylül 04, 2006

Tiramisu

Uzun zamandır mutfağa girmeye pek vakit bulamıyorum. Yeni tarifler deneyemediğim için daha önce yaptığım ama yayınlayamadığım tarifleri karıştırıyorum. Sizlerle paylaşmayı beklediğim tarifler arasında en sevdiğim tatlılardan birisi olan tiramisuyu görünce hemen bloguma eklemek istedim. Bu tarifi orjinal İtalyan Tiramisu olarak, Coccolat Pastacılık kursunda öğrendim. Tadı inanılmaz güzel, tiramisu severlere denemelerini tavsiye ederim.

Aslında biz kursta kedidili bisküvisini kendimiz hazırladık, ama fazla zamanı olmayanlar ve kıvamını tutturamayacak olanlar için hazır satılan kedidili bisküvilerini tavsiye ederim. Pastane veya süpermarketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz.

Ben kalıp olarak kare borcam kullandım. Ama 1 tane kadehe hazırlayarak resmini çektim.

Malzemeler;

Kedidili Bisküvi (kullanılacak kapta 2 kat halinde dizilecek)

Şurup:
375 ml. su
12 gr. nescafe
70 gr. şeker
75 ml. Tia Maria, Amaretto veya Badem Likörü

Krema:
1 paket labne peyniri
3 yumurta sarısı
170 gr. krem şanti
60 gr. toz şeker
1 tutam vanilya

Yapılışı:

1. Şurubu hazırlamak için; su, nescafe ve şekeri kaynatalım. Ocaktan alıp ılındıktan sonra likörü ekleyelim.

2. Krema için; Şanti hariç tüm malzemeleri şeker eriyene kadar çırpalım. Şantiyi ekleyerek topak olmayana kadar çırpalım.

3. Kedidili bisküvilerini, şurubun içinde iyice ıslatarak kalıbın altına 1 kat dizelim.

4. Üzerine kremanın yarısını koyalım.

5. Kalan bisküvileri yine ıslatarak 2. kat olarak dizelim. Üzerine kalan kremayı dökelim. Buzdolabında en az 6 saat bekletelim.

6. Servis yapmadan önce kakao serpelim.

Etiketler:

6 Comments:

Anonymous Ebru said...

Ebru merhaba bende Ebru tiramusuyu çok severim ama böyle kup ta daha bi hoş durmuş ellerine sağlık sevgiler

05 Eylül, 2006 09:23  
Blogger Nihal said...

Ebru Merhaba. Tiramusu ne kadar guzel gorunuyor boyle. Bu hafta denenecekler listesinde yerini aldi. Ellerine saglik. Blogunu blogum Corek Otu'nun linklerine ekledim musadenle. Ziyaret etmek istersen www.corekotu.blogspot.com
sevgiler,Nihal

05 Eylül, 2006 23:38  
Blogger Nihal said...

Ebru Merhaba. Tiramusu ne kadar guzel gorunuyor boyle. Bu hafta denenecekler listesinde yerini aldi. Ellerine saglik. Blogunu blogum Corek Otu'nun linklerine ekledim musadenle. Ziyaret etmek istersen www.corekotu.blogspot.com
sevgiler,Nihal

05 Eylül, 2006 23:38  
Anonymous susam said...

merhaba Ebru tiramisun enfes görünüyor bardakta daha bir şık durmuş bizimle paylaştığın için teşekkürler.güzel bir gün diliyorum hoşcakal :)özge

06 Eylül, 2006 11:32  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:50  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:21  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home