Salı, Aralık 05, 2006

Pasta Süsleme Kursu - 2



Coccolat Pasta Tasarım Atöltesi ve Lezzet Okulundan aldığım Pasta Süsleme kursu bu hafta bitti malesef. Malesef diyorum çünkü kursta geçirdiğim süre benim için inanılmaz zevkli zamanlardı. Hemen bu kursun devamı olan diğer süsleme kurslarına katılacağım. Böyle süslü ve güzel pastalar yapmak isteyen herkese tavsiye ederim.




























Etiketler:

9 Comments:

Blogger SEDA said...

harikasın!muhteşem görünüyor pasta,ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

06 Aralık, 2006 01:14  
Anonymous daphne said...

Pastalariniz harika gözukuyor diger yaptiginiz pastalarida resimler misiniz? Pembe ve mor cicekleri sizmi yaptiniz?Cok muntazam olmus yapma ciceklere benziyor.Tekrar tebrik ederim...

06 Aralık, 2006 11:51  
Blogger hanimiş said...

Özellikle mor çiçeğin gölgelendirmesi çok şahane olmuş. Ellerine sağlık ne kadar keyif aldığını tahmin edebiliyorum. Peki kim kıydı da kesti bu pastayı..

07 Aralık, 2006 00:57  
Blogger Ebruli Lezzetler said...

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Çiçekler modelleme hamuru (gum paste) ile yapılıyor. Şeker Hamurundan farkı daha elastiki olması ve kolay şekil alarak dayanıklı olması. Bu sağlayan ise, şeker hamurunun içine eklenen tylose-c adlı bir madde.

Pastayi kesme olayına gelince bu gerçek bir pasta değil, maket bir pasta. İçinde kek yerine strofor kullanıldı. Yani kimse bu pastayı kesip yemek zorunda kalmadı :))

07 Aralık, 2006 19:38  
Anonymous pembeli said...

Pasta çok güzel görünüyorr
www.blogcu.com/pembeli

11 Aralık, 2006 10:27  
Anonymous lale said...

Merhaba, harika bir pasta modeli olmuş elinize emeğinize sağlık. Bende düşünüyorum bu kursa gitmeyi, zamanımı ayarladığım ilk fırsatta gideceğim inşallah.

12 Aralık, 2006 17:05  
Blogger Nihan said...

muhtesem tek kelime ile harika ellerinize saglik

26 Ağustos, 2007 01:35  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:56  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:26  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home