Pasta Süsleme Kursu - 2
Coccolat Pasta Tasarım Atöltesi ve Lezzet Okulundan aldığım Pasta Süsleme kursu bu hafta bitti malesef. Malesef diyorum çünkü kursta geçirdiğim süre benim için inanılmaz zevkli zamanlardı. Hemen bu kursun devamı olan diğer süsleme kurslarına katılacağım. Böyle süslü ve güzel pastalar yapmak isteyen herkese tavsiye ederim.
Etiketler: Pastalar
7 Comments:
harikasın!muhteşem görünüyor pasta,ellerine sağlık.
seda
tarifname.blogspot.com
Pastalariniz harika gözukuyor diger yaptiginiz pastalarida resimler misiniz? Pembe ve mor cicekleri sizmi yaptiniz?Cok muntazam olmus yapma ciceklere benziyor.Tekrar tebrik ederim...
Özellikle mor çiçeğin gölgelendirmesi çok şahane olmuş. Ellerine sağlık ne kadar keyif aldığını tahmin edebiliyorum. Peki kim kıydı da kesti bu pastayı..
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
Çiçekler modelleme hamuru (gum paste) ile yapılıyor. Şeker Hamurundan farkı daha elastiki olması ve kolay şekil alarak dayanıklı olması. Bu sağlayan ise, şeker hamurunun içine eklenen tylose-c adlı bir madde.
Pastayi kesme olayına gelince bu gerçek bir pasta değil, maket bir pasta. İçinde kek yerine strofor kullanıldı. Yani kimse bu pastayı kesip yemek zorunda kalmadı :))
Pasta çok güzel görünüyorr
www.blogcu.com/pembeli
Merhaba, harika bir pasta modeli olmuş elinize emeğinize sağlık. Bende düşünüyorum bu kursa gitmeyi, zamanımı ayarladığım ilk fırsatta gideceğim inşallah.
muhtesem tek kelime ile harika ellerinize saglik
Yorum Gönder
<< Home