Salı, Aralık 05, 2006

Pasta Süsleme Kursu - 2



Coccolat Pasta Tasarım Atöltesi ve Lezzet Okulundan aldığım Pasta Süsleme kursu bu hafta bitti malesef. Malesef diyorum çünkü kursta geçirdiğim süre benim için inanılmaz zevkli zamanlardı. Hemen bu kursun devamı olan diğer süsleme kurslarına katılacağım. Böyle süslü ve güzel pastalar yapmak isteyen herkese tavsiye ederim.




























Etiketler:

7 Comments:

Blogger SEDA said...

harikasın!muhteşem görünüyor pasta,ellerine sağlık.

seda
tarifname.blogspot.com

06 Aralık, 2006 01:14  
Anonymous Adsız said...

Pastalariniz harika gözukuyor diger yaptiginiz pastalarida resimler misiniz? Pembe ve mor cicekleri sizmi yaptiniz?Cok muntazam olmus yapma ciceklere benziyor.Tekrar tebrik ederim...

06 Aralık, 2006 11:51  
Blogger hanimiş said...

Özellikle mor çiçeğin gölgelendirmesi çok şahane olmuş. Ellerine sağlık ne kadar keyif aldığını tahmin edebiliyorum. Peki kim kıydı da kesti bu pastayı..

07 Aralık, 2006 00:57  
Blogger Ebruli Lezzetler said...

İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Çiçekler modelleme hamuru (gum paste) ile yapılıyor. Şeker Hamurundan farkı daha elastiki olması ve kolay şekil alarak dayanıklı olması. Bu sağlayan ise, şeker hamurunun içine eklenen tylose-c adlı bir madde.

Pastayi kesme olayına gelince bu gerçek bir pasta değil, maket bir pasta. İçinde kek yerine strofor kullanıldı. Yani kimse bu pastayı kesip yemek zorunda kalmadı :))

07 Aralık, 2006 19:38  
Anonymous Adsız said...

Pasta çok güzel görünüyorr
www.blogcu.com/pembeli

11 Aralık, 2006 10:27  
Anonymous Adsız said...

Merhaba, harika bir pasta modeli olmuş elinize emeğinize sağlık. Bende düşünüyorum bu kursa gitmeyi, zamanımı ayarladığım ilk fırsatta gideceğim inşallah.

12 Aralık, 2006 17:05  
Blogger NiNo said...

muhtesem tek kelime ile harika ellerinize saglik

26 Ağustos, 2007 01:35  

Yorum Gönder

<< Home