Vişneli ve Çikolatalı Cheesecake
Bu tarifler yayınlanmayı bekleyen tarifler arasından bu sabah ilk dikkatimi çekenler oldu. Cheesecake en sevdiğim pasta türlerinden birisi. Elime geçen her cheesecake tarifini denemeye çalışıyorum. Tarif dışında da farklı ölçülerde, peynir, krema, süzme yoğurt karışımlarından farklı malzemeler ekleyerek yeni cheesecake lezzetleri bulmaya çalışıyorum. Cheesecakelerimden birisi vişneli diğeri çikolatalı.... Vişneli cheesecake çikolatalı sos ile, çikolatalı cheesecake ise frambuaz sos ile inanılmaz lezzetli oluyor.
Vişneli Cheesecake
Malzemeler;
300 gr labne peyniri
200 gr süzme yoğurt
200 gr krem peynir
1 kaşık un
160 gr toz şeker
3 yumurta
vanilya
1,5 paket eti burçak
100 gr tereyağ
1 kase vişne
Yapılışı;
1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ile, rondoda un haline getirdiğimiz bisküvileri yoğurarak hamur haline getirelim. Kelepçeli kalıbın altına düzgün bir şekilde yayalım.
2. Diğer malzemeleri mikser yardımıyla çırpalım ve kalıba dökelim.
3. Vişneleri peynirli karışımın içine ekleyelim. 160 derece fırında 1 saat kadar pişirelim.
Çikolatalı Cheesecake
Malzemeler;
200 gr labne peyniri
200 gr krem peynir
100 gr krema
225 gr bitter çikolata
3 yumurta
1 kaşık un
vanilya
1 paket eti burçak
1 paket fındıklı hanımeller
100 gr tereyağ
100 gr tereyağ
Yapılışı:
1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ile, rondoda un haline getirdiğimiz bisküvileri yoğurarak hamur haline getirelim. Kelepçeli kalıbın altına düzgün bir şekilde yayalım.
2. Çikolata haricindeki malzemeleri mikserle karıştıralım. Çikolatayı benmari usulü eriterek peynirli karışıma ekleyelim. Tüm malzemeyi bisküvili karışımın üzerine ekleyelim.
3. 160 derece fırında 1 saat kadar pişirelim.
* Trakya çiftliğinin peynirlerini kullandım.
Etiketler: Pastalar
3 Comments:
Bir dahaki sefere cheesecake'i su dolu bir kabin icinde pisirisen uzeri bu sekilde catlamaz.
Hmmm daha once hic cheesecake pisirmedim. Ama bu tarif icimde deneme istegi uyandirdi. Ilk firsatta deneyecegim. Ellerinize saglik. Sevgiler
ayni catlama sorunu bende de vardi ama sonra birkac yerde okudugum sekilde soguttum keki, o zaman catlamadi. pismeden kisa bir sure once firini kapatip icinde firinla birlike sogursa eger o zaman catlamiyor, sadece acele edip kapagi acmamak. tarifler super ama denemek lazim ellerine saglik..
Yorum Gönder
<< Home