Cumartesi, Aralık 09, 2006

Vişneli ve Çikolatalı Cheesecake


Bu tarifler yayınlanmayı bekleyen tarifler arasından bu sabah ilk dikkatimi çekenler oldu. Cheesecake en sevdiğim pasta türlerinden birisi. Elime geçen her cheesecake tarifini denemeye çalışıyorum. Tarif dışında da farklı ölçülerde, peynir, krema, süzme yoğurt karışımlarından farklı malzemeler ekleyerek yeni cheesecake lezzetleri bulmaya çalışıyorum. Cheesecakelerimden birisi vişneli diğeri çikolatalı.... Vişneli cheesecake çikolatalı sos ile, çikolatalı cheesecake ise frambuaz sos ile inanılmaz lezzetli oluyor.

Vişneli Cheesecake

Malzemeler;

300 gr labne peyniri
200 gr süzme yoğurt
200 gr krem peynir
1 kaşık un
160 gr toz şeker
3 yumurta
vanilya
1,5 paket eti burçak
100 gr tereyağ
1 kase vişne

Yapılışı;

1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ile, rondoda un haline getirdiğimiz bisküvileri yoğurarak hamur haline getirelim. Kelepçeli kalıbın altına düzgün bir şekilde yayalım.

2. Diğer malzemeleri mikser yardımıyla çırpalım ve kalıba dökelim.

3. Vişneleri peynirli karışımın içine ekleyelim. 160 derece fırında 1 saat kadar pişirelim.


Çikolatalı Cheesecake

Malzemeler;
200 gr labne peyniri
200 gr krem peynir
100 gr krema
225 gr bitter çikolata
3 yumurta
1 kaşık un
vanilya
1 paket eti burçak
1 paket fındıklı hanımeller
100 gr tereyağ

Yapılışı:

1. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ ile, rondoda un haline getirdiğimiz bisküvileri yoğurarak hamur haline getirelim. Kelepçeli kalıbın altına düzgün bir şekilde yayalım.

2. Çikolata haricindeki malzemeleri mikserle karıştıralım. Çikolatayı benmari usulü eriterek peynirli karışıma ekleyelim. Tüm malzemeyi bisküvili karışımın üzerine ekleyelim.

3. 160 derece fırında 1 saat kadar pişirelim.

* Trakya çiftliğinin peynirlerini kullandım.




Etiketler:

5 Comments:

Anonymous Adsız said...

Bir dahaki sefere cheesecake'i su dolu bir kabin icinde pisirisen uzeri bu sekilde catlamaz.

09 Aralık, 2006 21:09  
Blogger Nukhet said...

Hmmm daha once hic cheesecake pisirmedim. Ama bu tarif icimde deneme istegi uyandirdi. Ilk firsatta deneyecegim. Ellerinize saglik. Sevgiler

10 Aralık, 2006 08:25  
Blogger evrenbal said...

ayni catlama sorunu bende de vardi ama sonra birkac yerde okudugum sekilde soguttum keki, o zaman catlamadi. pismeden kisa bir sure once firini kapatip icinde firinla birlike sogursa eger o zaman catlamiyor, sadece acele edip kapagi acmamak. tarifler super ama denemek lazim ellerine saglik..

12 Aralık, 2006 18:25  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:56  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:25  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home