Cumartesi, Ocak 06, 2007

Bayram Tatili & Discover Iyonya Turu

Bu bayramda 5 günlük tatilden yararlanıp arkadaşlarla birlikte tatile gitmeye karar verdik. Bu tura 2 sene önce yine katılmış ve çok memnun kalmıştım. Bu sene tatile gideceğimiz arkadaşlarımız bu tura daha önce katılmadıkları ve buraları görmek istedikleri için ablam ve ben tamam dedik. Önemli olan birlikte olmak ve İstanbul'un yoğunluğundan ve stresten uzaklaşmaktı. Gittiğimiz tur bir kültür turu olması nedeniyle biz genellikle Deepnature ile geziyoruz. Özellikle kültür turuna gitmek isteyen arkadaşlara bu turu tavsiye ederim. Deepnature'ın sayfasında bu tur ile ilgili geniş bilgi ve resimler yer almaktadır.



Gezimize ilk sabah erkenden Şirince'de kahvaltı yaparak başladık. Ardından Şirince'yi gezdikten sonra meşhur şarapcıların birinde mola verdik. Sabahın çok erken saatleri olmasına rağmen şarapların tadına bakamadan olmadı.



Şirince'nin tepeden görünüşü,







Sonraki günlerde sabah erken saatlerde gezimize başlayıp, hava kararana kadar gezdik.



* Doğanbey Köyünde bir ev,





* Bafa Gölü kıyısında rehberimiz Ali'nin anlattığı efsaneleri dinliyoruz,



* Priene Antik Şehri



*Meryem Ana'nın evi,



*Efes Antik Şehri içinde bulunan kütüphane binası,



* Efes Antik Tiyatrosu



*Artemis Tapınağı



Gezimiz boyunda hava çok güneşli olmasına rağmen inanılmaz bir soğuk vardı. Gezdiğimiz tüm köy ve kasabalarda çiçekler güneşin güzelliği ile parlıyordu. Tüm sokaklarda mandalina ve limon ağaçları boylu boyunca uzanıyordu.

Yemeklere gelince; İlk gün Tire - Kaplandağı'na giderek, Kaplandağı restaurantta birbirinden güzel yemekleri yedik. Sağ üstte yer alan mezeler, solda yer alan Tire köftesi ve sağ altta yer alan böğürtlenli lor tatlısı Kaplandağı Restauranta ait. Yolunuz birgün buraya düşerse, özellikle böğürtlen reçelli lor tatlısını denemenizei tavsiye ederim.

Diğer resim ise, Dilek Yarımadasının en uç kısmında yer alan balıkçıda yediğimiz güzel balıkların ardından (Açlıktan balıkların resimlerini çekmeyi unuttum) gelen kağıtta helva. Mangalda yapılıyor ve lezzeti gerçekten süperdi.

Etiketler:

1 Comments:

Blogger Gazoz Agaci said...

fotoğrafları görünce benim de canım tatil çekti yaa.. Şirince çok güzel bir yerdir hakkaten, o sevimliliği inşallah hiç bozulmaz.

Sevgiler

http://gazozagaci.blogspot.com/

11 Ocak, 2007 22:30  

Yorum Gönder

<< Home