Pazar, Ocak 14, 2007

Kremalı Sadwich Kek


Ne yapacağımı bilmez bir şekilde bugün mutfağa girdim. Önce kek yapayım dedim, sonra fırından çıkarınca çok sade geldiler gözüme. Biraz süslemek istedim ve sonuç olarak resimdeki kekler ortaya çıktı.

Malzemeler;

Kek:
2 yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
80 gr margarin
1/2 çay bardağı süt
3 kaşık kakao
2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Krema:
1 su bardağı süt
1 kaşık un
1 kaşık mısır nişastası
3 - 4 kaşık şeker

Yapılışı:

1. Kek için, yumurta ve şekeri köpük haline gelinceye kadar çırpalım. Yağ ve süt ekleyerek çırpmaya devam edelim.

2. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyelim ve çırpma teli ile karıştıralım. Küçük kağıt kek kalıplarına koyarak 170 derece fırında 20 dk kadar pişirelim.

3. Krema için tüm malzemeleri soğuk olarak karıştıralım. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim ve soğutalım.

4. Keklerin ortasından sandwich ekmeği gibi keselim. Ortasına hazırladığımız kremadan koyalım. Keklerin üzerine 1 kaşık krema koyup ceviz, fındık, fıstık ile süsleyebiliriz. Ben üzerine portakallı drajeleri keserek koydum.

* aida çay bardağı ile ölçtüm

Etiketler:

5 Comments:

Anonymous Adsız said...

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık
sevgilerle..
www.denizesintisi.com

17 Ocak, 2007 13:45  
Anonymous pembeli said...

Keklerin bu halleri daha güzel olmuş :) ellerine sağlık

18 Ocak, 2007 10:29  
Blogger Mutfakta Zen said...

çok istah açici olmuslar ellerine saglik!
tijen

19 Ocak, 2007 09:25  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 23:57  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:26  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home