Pazar, Eylül 30, 2007

Kesme Çorbası


Malzemeler;

150 gr kıyma
1 su bardağı yeşil mercimek
2 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
un ve su

Yapılışı:

1. Su, un ve tuz ile kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurulur. 15 dk dinlendirdikten sonra, oklava yardımıyla 0,5 mm kalınlığında açılır. İnce şeritler halinde kesip hazırlayalım.

2. Köftenin içine tuz ve karabiber ekleyerek yoğuralım ve fındık büyüklüğünde köfteler yapalım.

3. 6 su bardağı suyu 1 tutam tuz ile kaynatalım, köfteleri içine ekleyerek pişirelim. Köftelerin pişmesine yakın, hamurları ekleyelim ve pişmelerini sağlayalım.

4. Mercimeği ayrıca haşlayıp, kaynayan çorbaya ekleyelim ve 1 taşım kaynatalım.

5. Tavada kızdırdığımız yağın içine kırmızı biber ve kekik ekleyelim. Çorbanın üzerine dökelim.

Etiketler:

1 Comments:

Blogger UMUT BAL said...

ELLERİNE SAĞLIK AMA BENİM AKLIM FİKRİM HALA SENİN O PORTAKAL REÇELLERİNDE:)

02 Ekim, 2007 19:06  

Yorum Gönder

<< Home