Pazar, Eylül 30, 2007

Kesme Çorbası


Malzemeler;

150 gr kıyma
1 su bardağı yeşil mercimek
2 kaşık sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
un ve su

Yapılışı:

1. Su, un ve tuz ile kulak memesinden biraz sert bir hamur yoğurulur. 15 dk dinlendirdikten sonra, oklava yardımıyla 0,5 mm kalınlığında açılır. İnce şeritler halinde kesip hazırlayalım.

2. Köftenin içine tuz ve karabiber ekleyerek yoğuralım ve fındık büyüklüğünde köfteler yapalım.

3. 6 su bardağı suyu 1 tutam tuz ile kaynatalım, köfteleri içine ekleyerek pişirelim. Köftelerin pişmesine yakın, hamurları ekleyelim ve pişmelerini sağlayalım.

4. Mercimeği ayrıca haşlayıp, kaynayan çorbaya ekleyelim ve 1 taşım kaynatalım.

5. Tavada kızdırdığımız yağın içine kırmızı biber ve kekik ekleyelim. Çorbanın üzerine dökelim.

Etiketler:

5 Comments:

Blogger UMUT BAL said...

ELLERİNE SAĞLIK AMA BENİM AKLIM FİKRİM HALA SENİN O PORTAKAL REÇELLERİNDE:)

02 Ekim, 2007 19:06  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:51  
Anonymous yemek tarifleri said...

resimli yemek tarifleri
lezzetli yemek tarifleri
yemek tarifleri
yemek tarifi
yemek kursları
yemek tarifi siteleri
kolay yemekler
güzel yemekler
pratik yemekler
türk mutfağı
çin mutfağı
italyan mutfağı
çörekler
Pizza
Pizzalar
Tatlılar
tatlı
kandil simidi
reçel
reçeller
dolma
dolmalar
fransız mutfağı
tatlı tarifleri
hamur işi
soslar
çorbalar
pasta tarifleri
sebze yemekleri
zeytinyağlılar
kurabiyeler
Çorba
Mantı
Köfte
Güveç
Bat
Mücver
Tavuk
Pilav
But
Barbekü
Fasulye
Bonfile
Enginar
Patlıcan
Ispanak

16 Ağustos, 2011 19:51  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:09  
Anonymous yemek tarifleri said...

Börek
Baklava
Külbastı
Kereviz
Kebap
Makarna
Pasta
Pastalar
Tandır
Mercimek
Biftek
Sarma
Dolma
Kek
Poğaça
Kurabiye
Pide
Karnabahar
Haşlama
Nohut
Kapama
İncik
Bulgur
Barbunya
Mantar
Zeytinyağlı
Patates
Bakla
Hünkar Beğendi
Kavurma
Lahana
hamsi
palamut
balık
levrek
tava
çipura
Kefal
alabalık
lüfer
istakoz
yengeç
barbunya
dil balığı
gelincik
kolyoz
minakop
mercan
çörek

17 Ağustos, 2011 00:10  

Yorum Gönder

Links to this post:

Bağlantı Oluştur

<< Home