Pazar, Ocak 13, 2008

Çikolatalı Pasta


Bu pastayı yılbaşında yapmıştım. Farklı birkaç tarifi bazı değişiklikler yaparak birleştirdim. Evdeki vişne yetmediği için, birkaç farklı gofreti bıçak ile küçük küçük kestikten sonra pastanın içine serptim. Çikolatası ve kreması fazla olduğu için aslında biraz ağır bir pasta. İnce bir dilim yemek bile çikolata tadını hissetmek için yeterli oluyor.


Malzemeler;

Kek için;
250 gr tereyağ
450 gr toz şeker
6 yumurta
300 gr krema
2 su bardağı un
50 gr kakao
100 gr erimiş bitter çikolata
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limon suyu
1 tutam tuz

İç Krema:
1 lt süt
300 gr toz şeker
160 gr un
4 yumurta sarısı
2 tam yumurta
1 çay kaşığı vanilya
100 gr toz şanti
1/2 bardak soğuk süt

Üst Krema:
300 ml. krema
350 gr. bitter çikolata

İç malzeme:
300 gr vişne
3 - 4 adet gofret

Keki ıslatmak için, 1 bardak tozşekeri, 2 bardak su ile kaynatıp, soğutalım.

Yapılışı:
1. Oca sıcaklığındaki tereyağ ile toz şekeri mikser ile şeker eriyene kadar çırpalım. Yumurtaları teker teker ekleyerek karışıma yedirelim.
2. Vanilya, krema ve limon suyunu ekleyerek karıştıralım.
3. Un, kakao, kabrtma tozu, karbonat ve tuzu birlikte eleyelim. Çıprma teli ile tüm malzemeyi karıştıralım. erimiş çikolatayı ekleyerek tekrar karıştıralım. (çok fazla karıştırmamaya dikkat edelim)
4. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kalıba dökerek, 170 derece fırında içini çekene kadar pişirelim. Fırından çıkarıp soğutalım. kalıptan çıkardıktan sonra, daha rahat kesmek için, strech film ile kaplayıp en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim.
5. Krema için, sütü kaynatalım. Ayrı bir tencerenin içine ymurta, şeker ve vanilyayı ekleyerek çırpalım.
6. Kaynamış sütten kepçe yardımı ile azar azar yumurtalı karışıma ekleyerek çırpalım. Sütün yarısını ekleyerek topak kalmayacak şekilde çırpalım.
7. Unuda bu karışıma ekleyerek krema haline gelene kadar çırpmaya devam edelim. En son sütün kalanını ekleyerek hepsini çırpalım.
8. Orta ateşte, çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim. Piştikten sonra tencerenin ağzını kapatarak soğumasını sağlayalım.
9. Şanti ile sütü çırparak hazırlayalım. Soğuyan kremanın içine ekleyerek birlikte çırpalım.
10. Kremayı kaynatıp, küçük küçük doğradığımız çikotaları içine ekleyerek eriyene kadar tahta kaşık ile karıştıralım. Koyulaşıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
11. Dolaptan çıkardığımız keki, 3 eşit parçaya bölelim. En alt katı şekerli su ile ıslatalım.
12. İç kremadan kekin üzerini kaplayarak vişne tanelerini dizelim. Aralarına gofret parçaları serpelim.
13. Her iki katıda aynı şekilde hazırladıktan sonra, en üst katı koyalım. Şekerli su ile hafifçe ıslatalım. Çikolatalı krema ile üzerini kaplayalım.
14. Dolapta en az 6 saat dinlendirdikten sonra servis yapabiliriz.

Etiketler:

9 Comments:

Blogger Bizim Evin Mutfağı-Aysel said...

Aman Allahım bu nasıl bir pasta... Gözlerim yerinden oynadı, ağzımın suyu sel oldu aktı... Eline sağlık... Nefis gözüküyor....

16 Ocak, 2008 16:01  
Blogger Ferhanca said...

Görünüş çok güzel vişneyle birleşince dahada nefis olmuştur .Biz kadınların, malzemenin yetmediği yerde bir şeyler yaratmakta üstümez yok.sevgiler.

17 Ocak, 2008 17:43  
Blogger Tijen said...

Oh pek güzel olmuş. Yenmez mi bu hiç?

27 Ocak, 2008 16:51  
Anonymous Adsız said...

selam ebru,

huhu nerdesin... bu pastaya bir yorum yazmisdim kabul etmemissin,

cok harika olmus ellerine saglik canim,

sevgiyle kal,

aysel

29 Ocak, 2008 13:21  
Anonymous Adsız said...

nefissss bir görüntü :)

ellerinize sağlık

sevgiler.

www.misssgibi.com

03 Şubat, 2008 20:19  
Blogger Ebruli Lezzetler said...

Arkadaşlar yorumlarınız için çok teşekkür ederim hepinize. Malesef uzun zamandır bilgisayar başına geçemediğim için henüz okuyabildim. Hepinize kucak dolusu sevgiler,

09 Şubat, 2008 12:28  
Anonymous Adsız said...

çok güzel harika görünüyor.
eminim tadıda harikadır.
ellerine sağlık,devamını bekliyorum.kadriye yazan

18 Şubat, 2008 09:11  
Anonymous Adsız said...

Harika görünüyor.elinize sağlık.kesinlikle deneyeceğim.

20 Kasım, 2008 17:43  
Blogger Özgür Şef said...

Çok nefis görünüyor... ellerinize sağlık. her nekadar çok sık pasta yapsam da tarfilerini vermek henüz kısmet olmadı ben de ilk fırsatta bunu denemeliyim ;)

12 Aralık, 2009 14:34  

Yorum Gönder

<< Home